Obchodné domy Dunaj majú nového majiteľa

27.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dvojicu obchodných domov Dunaj na Námestí SNP získala spoločnosť Orco Property Group, ktorá je popredným investorom, developerom a správcom nehnuteľností pôsobiacim na realitnom trhu v strednej Európe.

Dve navzájom prepojené budovy zahŕňajú približne 10-tisíc štvorcových metrov obchodných a skladovacích priestorov. Orco Property Group plánuje vybudovať moderné obchodné priestory a v horných poschodiach nadštandardné kancelárske priestory. V súčasnosti už rokuje s množstvom potenciálnych nájomníkov. Zmes budúcich nájomníkov obchodných a kancelárskych priestorov bude reprezentovať známe značky, ktoré v hlavnom meste Slovenska doteraz neboli.

Obe budovy sú situované v absolútnom centre Bratislavy. Budova Dunaj 1 bola postavená vo funkcionalistickom štýle v roku 1936 podľa návrhu významného architekta Christiana Ludwiga a v roku 2002 ju vyhlásili za kultúrnu pamiatku. V 80. rokoch 20. storočia bola postavená budova Dunaj 2, ktorá pôvodne niesla pomenovanie Dom odievania. Je priamo spojená s budovou Dunaj 1, obe budovy majú po šesť nadzemných podlaží a sú konštrukčne prepojené, čo dovoľuje budúcemu vlastníkovi efektívnejšie využitie komplexu.

„Naším cieľom je, aby sa Dunaj 1 a Dunaj 2 stali domovom špičkových značiek a medzinárodných spoločností,“ povedala nám Lucia Švecová, riaditeľka slovenskej pobočky Orco Property Group. Celková investícia sa odhaduje na 34 miliónov eur, obchodné domy čaká rekonštrukcia, ktorá by sa mala začať koncom budúceho roku a jej ukončenie je naplánované na koniec roku 2009. Obnova sa má uskutočniť v jednej fáze.

(juh)
FOTO - archív
Páčil sa vám článok?