FNM vymenil celé vedenie polikliniky Tehelná

25.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Poliklinika na Tehelnej ulici v Bratislave má nového riaditeľa, po rozhodnutí výkonného výboru Fondu národného majetku sa ním stal Ján Tóth.

Potvrdila to hovorkyňa FNM Tatiana Lesajová. Podľa nej sa výbor rozhodol vykonať radikálnejšie opatrenia v súvislosti so zdravotným zariadením a vymeniť celé vedenie, v štruktúre pribudli aj nové riadiace orgány.

"Bývalý manažment bol len akýmsi krízovým manažmentom, ktorý mal zachrániť polikliniku pred exekúciou. Situácia je síce aj naďalej vážna, máme ju však pod kontrolou," povedala Lesajová. Fond od tohto rozhodnutia očakáva stabilizáciu celej situácie. Od nového vedenia zasa očakáva, že po dôkladnej analýze stavu polikliniky bude aktívne pristupovať pri hľadaní možných riešení.

"Manažmentu ponechávame viac času na zorientovanie sa v problematike a na návrhy nových postupov riešenia polikliniky. Situáciu však treba vyriešiť čo najskôr," konštatovala Lesajová. Dodala, že FNM sa bude riešením budúcnosti zdravotného zariadenia zaoberať opäť, v najbližšej dobe by sa mohlo pokračovať v rokovaniach s možnými záujemcami polikliniky.

FNM uvažoval pôvodne o troch možných variantoch, ako by sa mohla riešiť otázka polikliniky na Tehelnej. Prvou z možností bol bezodplatný prevod majetku na VÚC. "Druhým variantom je, že by sme s tým išli do vlády, ktorá by nám udelila výnimku a my by sme v spoločnosti mohli navýšiť základné imanie. Tým by sa odstránil dlh a spoločnosť by sa stala fungujúcou. Podľa tretieho variantu by sa predal majetok nepotrebný k vykonávaniu zdravotníckej činnosti, napríklad niektoré pozemky či objekty, čím by sa mohol viac ako 20 miliónový dlh vynulovať," povedala pred časom Lesajová.

Podľa nej však rieši celkovú situáciu skôr prvý variant, posledné dva sú dočasné. "Riešia situáciu iba na nejaký čas, napríklad, aby sa objekt nezavrel, aby neprišlo k odpojeniu elektriny či k exekúcii," konštatovala vtedy Lesajová. O polikliniku prejavil záujem v minulosti aj Bratislavský samosprávny kraj, podľa vedúcej referátu komunikácie s verejnosťou BSK Milky Podmajerskej by kraj ponechal zariadenie na zdravotnícku činnosť.

(sita)

Páčil sa vám článok?