Voľby 2022: Zastupiteľstvo Dúbravky ovládli nominanti SOM Slovensko

30.10.2022
0

Zdroj: FB SOM Slovensko

Páčil sa vám článok?

Miestne zastupiteľstvo v bratislavskej Dúbravke ovládli kandidáti Strany obcí a miest - SOM Slovensko, získali 23 z 25 mandátov. Nominantom strany je aj úspešný kandidát na starostu Dúbravky Martin Zaťovič (na fotografii uprostred). Vyplýva to z oficiálnych výsledkov spojených volieb.

Miestnymi poslancami v Dúbravke sa stali Tomáš Buzinger,  Lukáš Šoltés, Marián Podrazil, Pavel Vladovič, Mária Belicová, Juraj Horan, Juraj Štekláč, Branko Semančík, Pavol Jančovič, Miroslav Pástor, Richard Šafárik, Marián Bohunský, Tomáš Husár, Dušan Mikuláš,  Milan Trstenský, Matej Marhavý, Juraj Vondrášek, Štefan Maceják,  Mário Borza, Igor Mravec, Maroš Repík, Karina Remišová, Štefan Gubrica (všetci SOM Slovensko).

Zloženie 25-členného miestneho parlamentu doplní Andrej Vlk (Team Bratislava, Progresívne Slovensko, SaS) a Peter Hanulík ako nezávislý kandidát.

Mandát starostu tretíkrát v rade získal Martin Zaťovič, ktorého volilo vyše 81 percent voličov. Získal 8572 hlasov, v prospech jeho protikandidáta Mareka Dinuša (nezávislý) hlasovalo 2005 voličov. Volebná účasť v komunálnych voľbách dosiahla v Dúbravke necelých 36 percent.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?