VÝSLEDKY ANKETY: Koho by ste chceli za primátora Bratislavy? Je to veľmi tesné!

25.10.2022
0

Zdroj: banoviny, magistrát

Páčil sa vám článok?

Čitatelia webu bratislavskenoviny.sk mohli od stredy 19. októbra do pondelka 24. októbra hlasovať v našej ankete, koho by chceli vidieť v kresle primátora Bratislavy. A ako to dopadlo?

Kým v našej septembrovej ankete zvíťazil s náskokom Rudolf Kusý, októbrové hlasovanie prinieslo veľmi vyrovnaný súboj. A napokon i zmenu na prvom mieste.

Svoj hlas ste mohli dať jednému z ôsmich kandidátov. O hlasy voličov sa uchádza doterajší primátor Matúš Vallo, ktorý kandiduje za stranu Team Bratislava. Okrem neho kandiduje trojnásobný starosta mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý a aj súčasný prednosta staromestského miestneho úradu Martin Mlýnek, ktorý je kandidátom koalície strán OKS, OĽANO, NOVA a Zmena zdola.  Ďalším kandidátom je kuchár Miroslav Heredoš za stranu Národná koalícia/Nezávislí. V minulosti pôsobil vo funkcii krajského predsedu hnutia Republika exkotlebovca Milana Uhríka.  Za Kotlebovu ĽSNS kandiduje spevák Martin Jakubec.  Za stranu Život  - Národná strana zas kandiduje teológ a historik Miroslav Vetrík a zostávajúcimi kandidátmi sú Peter Poláček a Andrej Trnovec. Ten kandiduje za Slovenskú ľudovú stranu Andreja Hlinku. 

Do hlasovania sa zapojilo takmer šesťtisíc čitateľov. Prvé miesto obsadil doterajší primátor Matúš Vallo, ktorého by chcelo vidieť opäť v kresle 2751 čitateľov, čo predstavuje 47 percent hlasujúcich. Rudolfa Kusého podporilo 2604 z vás, teda 45 percent. Ďalšie hlasy boli rozdelené nasledovne: Miroslav Heredoš 202 (3 %), Martin Mlýnek 95 (2 %), Martin Jakubec 66 (1 %), Miroslav Vetrík 52 (1 %), Peter Poláček a Andrej Trnovec dostali zhodne 19 hlasov (0 %).

Zdroj: banoviny

(ms)

Páčil sa vám článok?