Koho by ste chceli za primátora Bratislavy? Prinášame výsledky hlasovania čitateľov

19.9.2022
0

Zdroj: banoviny, magistrát

Páčil sa vám článok?

Čitatelia webu bratislavskenoviny.sk mohli od 14. septembra hlasovať v našej ankete, koho by chceli vidieť v kresle primátora Bratislavy. A ako to dopadlo?

Svoj hlas ste mohli dať jednému z deviatich kandidátov. Bola medzi nimi i jedna žena, herečka Milena Minichová. Hoci ju mesto medzi oficiálnymi kandidátmi uviedlo, Milena Minichová nám prezradila, že medzičasom sa tejto kandidatúry vzdala a uchádza sa už "iba" o kreslo starostky Starého Mesta.

O hlasy voličov sa teda uchádzal doterajší primátor Matúš Vallo, ktorý kandiduje za stranu Team Bratislava. Okrem neho kandiduje trojnásobný starosta mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý a aj súčasný prednosta staromestského miestneho úradu Martin Mlýnek, ktorý je kandidátom koalície strán OKS, OĽANO, NOVA a Zmena zdola.  Ďalším kandidátom je kuchár Miroslav Heredoš za stranu Národná koalícia/Nezávislí. V minulosti pôsobil vo funkcii krajského predsedu hnutia Republika exkotlebovca Milana Uhríka.  Za Kotlebovu ĽSNS kandiduje spevák Martin Jakubec.  Za stranu Život  - Národná strana zas kandiduje teológ a historik Miroslav Vetrík a zostávajúcimi kandidátmi sú Peter Poláček a Andrej Trnovec. Ten kandiduje za Slovenskú ľudovú stranu Andreja Hlinku. 

Do hlasovania sa zapojilo takmer sedemtisíc čitateľov a takto to dopadlo:

Zdroj: Bratislavské noviny

​Najväčší počet z vás, až necelých 49 percent by na stoličke primátora videlo najradšej Rudolfa Kusého, ktorému ste odovzdali 3302 hlasov. Na druhom mieste skončil súčasný primátor Matúš Vallo 29 percent  (1925 hlasov) a tretí Miroslav Heredoš 17 percent (1165 hlasov). Zisky ostatných kandidátov sú oveľa nižšie. Martin Jakubec získal dve percentá (122 hlasov), nasledujú jednopercentní Martin Mlýnek (71 hlasov), Milena Minichová, ktorá sa kandidatúry vzdala (62 hlasov) a Miroslav Vetrík (46 hlasov).  Andrej Trnovec (31) a Peter Poláček (29) nedosiahli ani jedno percento. 

Zdroj: Bratislavské noviny

(ms)

Páčil sa vám článok?