Voľby2022: V bratislavskej Vrakuni kandiduje za starostu len súčasný starosta Kuruc

31.8.2022

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Vo Vrakuni zaregistrovali jednu kandidatúru na starostu mestskej časti, na post miestneho poslanca podalo kandidátnu listinu 50 uchádzačov. Informovala o tom mestská časť Bratislava-Vrakuňa.

V prípade kandidatúry na starostu už skôr oznámil svoj zámer opätovne kandidovať súčasný starosta Vrakune Martin Kuruc. V stredu Kuruc na sociálnej sieti reagoval na fakt, že nemá protikandidáta, berie to ako všeobecný rešpekt voči svojej práci, ktorú doteraz vykonal. "Veľmi si to vážim, ale na druhej strane je to aj silný záväzok voči vám všetkým, že v tej práci a v tom nastúpenom trende, ktorý sme začali pred ôsmimi rokmi, musím pokračovať, nepoľaviť a dotiahnuť všetky veci do zdarného konca," napísal Kuruc, kandidujúci ako nezávislý.

Mestská časť informovala, že z 50 uchádzačov, ktorí podali kandidatúru na miestneho poslanca, chcú štyria kandidovať ako nezávislí, 46 sú nominantmi politických strán a koalícií. V tomto roku sa voľby do orgánov obcí uskutočnia v rovnakom termíne ako voľby do orgánov samosprávnych krajov - hlasovať sa bude v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa mohli podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa skončí 48 hodín predo dňom konania volieb.

(TASR)

Páčil sa vám článok?