VIDEO: Najvyšší súd SR udelil Tiborovi Eliotovi R. peňažný trest - o rozruch sa pred začiatkom procesu postaral Š. Harabin

26.10.2021

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Senát Najvyššieho súdu (NS) SR sa v utorok zatiaľ nezačal zaoberať odvolaním v prípade šéfredaktora časopisu Zem a Vek Tibora Eliota R. obžalovaného z trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia voči verdiktu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku z konca roku 2019.

Obžalovaný, jeho obhajca Ľubomír Hlbočan a bývalý sudca NS Štefan Harabin prišli do budovy súdu bez rúšok. Harabin na príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) kričal, že páchajú trestný čin a nemá povinnosť nosiť rúško. Na miesto privolali aj policajnú hliadku. 

Takto priebeh incidentu prezentoval prostredníctvom  prostredníctvom videa Štefan Harabin:

Do súdnej miestnosti predseda senátu NS SR vpustil napokon len prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Tomáša Honza a advokáta Hlbočana, ktorý si rúško napokon nasadil. Senát Najvyššieho súdu SR napokon odsúdil odsúdil šéfredaktora časopisu Zem a Vek Tibora Eliota Rostasa na peňažný trest vo výške 4000 eur. Verdikt je právoplatný. NS SR zamietol odvolanie prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a aj obžalovaného. Odvolací súd sa v utorok zaoberal odvolaním oboch procesných strán voči verdiktu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku z decembra roku 2019.

(TASR)

Páčil sa vám článok?