Cestovateľský semafor sa od pondelka mení - čo to v praxi znamená pre turistiku v Bratislave?

14.6.2021
Turisti

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Organizácia Bratislava Tourist Board (BTB) víta aktualizovanie cestovného semaforu, ktorým sa ruší od 14. júna povinnosť 14-dňovej domácej karantény po príchode zo zelenej krajiny pre osoby, ktoré sa pri príchode na Slovensko preukážu negatívnym výsledkom RT-PCR testu, nie starším ako 72 hodín. Uvádza sa v jej stanovisku, ktoré dostali médiá k dispozícii...

„Z pohľadu BTB je pre turizmus v našom hlavnom meste ešte dôležitejšie rozhodnutie o uznaní negatívneho výsledku antigénového testu nie staršieho ako 24 hodín, ktorý už môže byť vykonaný aj na území susedného štátu,“ hovorí Vladimír Grežo, predseda predstavenstva BTB. V tejto súvislosti sa budúci týždeň stretne výkonný riaditeľ BTB so zástupcami spoločnosti Twin City liner s cieľom presvedčiť ich, aby spustili linku do Bratislavy, čo najskôr. Podľa medializovaných informácií tak plánujú urobiť až od 1. augusta. Napomôcť tejto snahe a priniesť tak do Bratislavy viac turistov by mala aj prvá oficiálna tohtoročná plavba, na ktorú BTB plánuje pozvať partnerov z Rakúska a rakúske médiá.

„Verím, že najväčšia bariéra vstupu na Slovensko sa od pondelka ruší, a že sa nám podarí dohodnúť zmenu rozhodnutia TCL. Pozitívnym príkladom je aj loď MS Swiss Crown, ktorá k nám už budúci týždeň na palube privezie nemeckých hostí,“ dodáva Vladimír Grežo predseda predstavenstva BTB. Turisti zo susedných krajín tvoria významný podiel všetkých návštevníkov nášho hlavného mesta.

TOP 10 trhov v počte návštevníkov Bratislavy za rok 2020:

1.Česká republika

2.Nemecko

3.Poľsko

4.Rakúsko

5.Veľká Británia

6.Ukrajina

7.Taliansko

8.USA

9.Maďarsko

10.Rusko

Páčil sa vám článok?