Nezvestného a dezorientovaného starčeka zo Štefanovej vypátral policajný pes Taras

30.3.2021

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Hliadky bratislavskej PMJ, služobnej kynológie a obvodného oddelenia PZ Pezinok boli v priebehu včerajšieho dňa, krátko pred 20.30h  vyslané do obce Štefanová. Dôvodom bolo oznámenie na linke 158 o nezvestnosti 83-ročného muža. Ten mal odísť z domu ráno okolo 10.00h, pričom odvtedy nedal nikomu o sebe vedieť.

"Policajti sa skontaktovali s príbuznými muža a začali okamžite na základe jeho popisu prepátravať okolie a to aj za pomoci vytvorenia tvz. rojnice. Do pátrania bol nasadený aj policajt oddelenia služobnej kynológie so služobným psom Tarasom. Počas prepatrávania okolia sa služobný pes vydal cez pole k lesnému porastu a práve Taras po krátkom čase označil štekotom osobu v oblasti za potokom v hustom lesnom poraste. Aj na základe jeho reakcie jeho psovod - policajt oddelenia služobnej kynológie prešiel cez potok. Na druhej strane potoka v lesnom poraste našiel nezvestného muža, ktorý bol dezorientovaný, mal premočené oblečenie a triasol sa od zimy," uviedol k prípadu hovorca Krajského riaditeľstva PZ SR Mgr. Michal Szeiff.

"Policajt na rukách dezorientovaného a vysileného muža preniesol cez potok a následne s ďalšími kolegami ho uložili do služobného vozidla, v ktorom mu poskytli prvotné ošetrenie ako napríklad: zabalili ho do izotermickej fólie a usadili tak, aby nedošlo k jeho podchladeniu. Zásady poskytnutia prvej pomoci boli 83-ročnému mužovi policajtmi poskytnuté  až do príchodu RZP, ktorú privolali prostredníctvom krajských operačných dôstojníkov. Muž bol následne prevezený do jednej z bratislavských nemocníc. Vypátranie 83-ročného dezorientovaného muža, ktorému kolegovia s najväčšou pravdepodobnosťou zachránili život svedčí o dobrej tímovej práci zložiek bratislavskej polície," dodal policajný hovorca.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

(ts)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie