GP SR sa nebude bližšie vyjadrovať k odvolaniu v kauze Kuciakovej vraždy - objavili sa v nej nové dôkazy!

19.2.2021
Alena Zs.

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Generálna prokuratúra (GP) SR sa nebude bližšie vyjadrovať k odvolaniu prokurátora voči rozsudku a obsahu jeho odôvodnenia v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. TASR o tom informoval hovorca prokuratúry Dalibor Skladan.

"O odvolaní bude rozhodovať Najvyšší súd SR, ten zváži a vyhodnotí všetky skutočnosti a argumenty uvedené v odvolaní, ako aj preskúma odvolaním napadnuté rozhodnutie," povedal Skladan. V rámci odvolania mal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vladimír Turan predložiť aj nové dôkazy, informoval v piatok denník Sme. Má ísť o správy medzi Alenou Zs. a jej dcérou, doteraz nezverejnené videosekvencie zo sledovania novinárov, USB kľúče z domu Mariana K. či záznam o tepe srdca Aleny Zs. po vražde. Navrhuje tiež, aby vec prerokoval nový senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS).

Senát ŠTS v Pezinku oslobodil 3. septembra 2020 spod obžaloby v kauze vraždy obžalovaných Mariana K. a Alenu Zs. Obžalovaného Tomáša Sz. súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Sudkyňa v prípade Mariana K. a Aleny Zs. v rozsudku odôvodnila, že nebolo dokázané, že skutok, za ktorý boli obžalovaní, spáchali. 

Rozsudok nie je právoplatný. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry priamo po vyhlásení verdiktu podal odvolanie. Sťažnosť podali aj zástupcovia poškodených Kuciakovcov a Zlatice Kušnírovej, rozhodovať tak bude Najvyšší súd SR. Za vraždu už právoplatne odsúdili Miroslava Marčeka na 25-ročný trest odňatia slobody a Zoltána Andruskóa na 15-ročný trest.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie