Šéf Penty Haščák skončil v rukách polície, obvinili ho z korupcie a prania špinavých peňazí

1.12.2020
0

Zdroj: TASR – Jakub Kotian

Páčil sa vám článok?

Šéfa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka obvinil policajný vyšetrovateľ z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Informovali o tom portál Aktuality a Denník N.

V bratislavskom Digital Parku, kde sídli finančná skupina Penta, zasahovali ozbrojení policajti. Na mieste boli aj s Jaroslavom Haščákom. Polícia zásah nekomentuje, odkázala na Úrad špeciálnej prokuratúry.

Podľa ministra vnútra Romana Mikulca si vo veci zásahu v Pente treba počkať na výsledky vyšetrovania. 

Zdôraznil, že viac detailov nemá, pretože bol na ÚKŠ. "Prebiehajú nejaké procesné úkony. Neviem, či to súvisí s nejakou konkrétnou akciou," uviedol. Odmietol, že by išlo o politickú objednávku.

Zásah polície v priestoroch finančnej skupiny  a obvinenie jej spolumajiteľa sú podľa hovorcu Penty Martina Danka neprimerané a neopodstatnené. 

Haščák sa v utorok podľa hovorcu zúčastnil na plánovanom výsluchu. Mal sa týkať "starého podozrenia z trestnej činnosti z údajného nelegálneho obchodovania s nahrávkami z kauzy Gorila". Šéfovi Penty bolo po výsluchu vznesené obvinenie. "V tejto záležitosti, ako aj počas viac ako ôsmich rokov trvajúceho vyšetrovania kauzy Gorila poskytoval vždy plnú súčinnosť," tvrdí Danko.

Haščák tiež odmieta akékoľvek nelegálne konanie v súvislosti s aktivitami bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby Ľubomíra A. "Podnikne všetky právne kroky na svoju ochranu," povedal Danko.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?