Polícia identifikovala mužov a deti zo sobotného protestu v Bratislave

19.10.2020

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Polícia identifikovala vďaka výzve na sociálnej sieti deti a dospelé osoby zo sobotného (17. 10.) protestu v Bratislave. Dospelí sú na základe svojho konania podozriví z ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

V súvislosti so zhromaždením polícia pátrala po identite dvoch mužov s megafónom a troch detí, jedného chlapca a dvoch dievčat z videa. "O ďalších krokoch poskytneme informácie až keď to situácia dovolí," uviedli policajti, ktorí po týchto osobách pátrali na základe videí zverejnených na sociálnych sieťach, kde dospelí nechali maloletých vykrikovať do megafóny vulgárne popevky a heslá na adresu premiéra Igora Matoviča. 

Stalo sa tak počas sobotného protestu Ultras fanúšikov pred Úradom vlády SR, kde žiadali odstúpenie premiéra Igora Matoviča (OĽANO) a zároveň chceli vyjadriť svoj nesúhlas s vládnymi opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu. Napokon proti nim zasiahla polícia, ktorá použila slzný plyn a vodné delá. Niekoľko osôb bolo zadržaných, zranených bolo viacero osôb, vrátane štyroch štátnych a troch mestských policajtov.

"V nedeľu doobeda Policajný zbor požiadal prostredníctvom zverejneného statusu o identifikáciu maloletých a dospelých osôb z radov účastníkov protestu. Dospelé osoby sú na základe svojho konania podozrivé z ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Len na túto výzvu reagovalo okamžite viac ako sto občanov súkromnými správami. Na základe pondelňajšej analýzy bolo zistené, že prvotné informácie o identite osôb boli polícii zaslané už sedem minút po zverejnení statusu. Za 22 hodín status lajkovalo viac ako 16 000 ľudí, ďalších viac ako 11 000 ho zdieľalo a celkovo sa dostal k viac ako 1 400 000 užívateľov. Vďaka jednej z najmasovanejších reakcií na zverejnený status v histórii existencie policajného Facebooku, bolo získaných množstvo cenných poznatkov vedúcich k odhaľovaniu trestnej činnosti," píše Polícia SR na svojom FB profile.

(TASR, ars)

Páčil sa vám článok?