Krvavá dráma v taxíku: 20-ročný Boris vytiahol namiesto peňazí z vrecka nôž...

19.10.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Malackí policajti objasnili prípad pokusu o spôsobenie ťažkej ujmy na zdraví, ku ktorému došlo počas uplynulého víkendu na parkovisku na Zámockej ulici v Malackách. Útočníkom bol 20-ročný Boris, ktorý sa nechal v nedeľu skoro ráno odviezť z Bratislavy na Záhorie taxíkom, ale vodičovi nielenže nezaplatil, ale mu zaútočil nožom na krk a potom ukradol auto!

"Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania mal obvinený dňa 18.10.2020 v čase krátko po 03:15 h, na jednej z čerpacích staníc v Bratislave osloviť tam stojaceho taxikára, aby ho odviezol do Malaciek, s čím taxikár súhlasil. Následne sa mal nechať odviezť do obce Závod, kde mal taxikárovi uviesť, že si ide do domu po peniaze, avšak sa vrátil do vozidla s tým, že peniaze nemá a musí si ich ísť vybrať do bankomatu. Preto taxikár zaviezol muža k bankomatu vo Veľkých Levároch, kde mu tento mal uviesť, že bankomat mu nezobral kartu, preto musia ísť k ďalšiemu do Malaciek. Po tom ako taxikár zastavil na parkovisku na Zámockej ulici v Malackách, ho mal obvinený sediaci za ním na zadnom sedadle otváracím nožom porezať na prednej časti krku. Poškodený taxikár mal z auta okamžite vystúpiť a z miesta utiecť. Obvinený sa tiež najskôr dal na útek avšak vzápätí sa mal na miesto vrátiť a nasadnúť do naštartovaného vozidla taxi služby, na ktorom mal z miesta odísť. Následne mal toto vozidlo odstaviť v blízkej obci a odísť pešo domov," píše Polícia z Bratislavského kraja na sociálnej sieti.

"Po vykonaní potrebných úkonov bol obvinený 20-ročný Boris z Malaciek umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň predložil spis prokurátorovi za účelom spracovania návrhu na jeho väzobné stíhanie. Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie a doposiaľ vykonaných procesných úkonov vzniesol vyšetrovateľ PZ obvinenie zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla mu v prípade preukázania viny za uvedené konanie hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov," dodali policajti. 

(ars)

Páčil sa vám článok?