Igor Matovič žiari šťastím: Nasral som kopu ľudí... Takéto dni ja mám rááád

18.8.2020
0

Zdroj: FB Igor Matovič

Páčil sa vám článok?

Užil si to. Premiér Igor Matovič dokáže na seba strhnúť pozornosť a vyvolať mnoho reakcií vrátane tých negatívnych. Počas utorka toho stihol naozaj dosť a večer na sociálnej sieti zrekapituloval svoj deň.

"Dnes úspešný deň. Nasral som kopu ľudí ... najprv netolerantných ateistov, ktorým som si dovolil vytknúť formu, akou “otvorili debatu” o odluke cirkvi od štátu. Potom závistlivcov, keď som oznámil, že 50 miliónov si podelia všetci zdravotníci z prvej línie. Nasledovali hejslovenskí zadubenci, ktorí si ani len nevedia predstaviť, že Maďar je úplne rovnaký človek ako Slováčisko. Pokračovali Lukašenkovi obdivovatelia, ktorých som do nepríčetna vytočil prijatím odvážneho veľvyslanca Bieloruska ... a úplnú vývrtku som spôsobil tým, ktorým sa panenky pretáčali z toho, že to všetko bolo v mojich obľúbených teniskách za pár penez," zrekapituloval svoj pracovný deň na sociálnej sieti Matovič. 

Počas dňa totiž stihol napríklad ostro zareagovať na iniciatívu SaS Richarda Sulíka, ktorá opäť začala otvárať tému odluky cirkvi od štátu. "Spôsob, kedy SaS akúkoľvek cirkev (ako spoločenstvo veriacich), vyhlási najprv de facto za príživníkov, je najhorší možný spôsob ako poctivú diskusiu začať ... až mám pocit, že ani nejde o odluku samotnú, ale prvoplánový marketing využívajúci najprízemnejšie pudy," komentoval premiér iniciatívu svojich koaličných partnerov. Matovič sa taktiež stretol s predstaviteľmi Csemadoku, teda organizácie Maďarov žijúcich na Slovensku (obdoba Matice slovenskej) a svoj status, v ktorom im navrhuje finančný príspevok od štátu, zverejnil po maďarsky.

Na záver dňa sa premiér stretol s bieloruským veľvyslancom na Slovensku. Mnoho ľudí však viac ako obsah ich stretnutia riešilo premiérovu obuv. " DVAJA IGOROVIA. Pozval som odvážneho muža na Úrad vlády ... Igora Alexandroviča Leščeňa - veľvyslanca Bieloruska “na odchode”. Chcel som mu aj takýmto spôsobom vyjadriť podporu za jeho odvážny postoj, kedy doteraz ako jediný vysokopostavený bieloruský politik sa dokázal postaviť za bieloruský ľud," komentoval stretnutie Igor Matovič.

Zdroj: FB Igor Matovič

​Premiér Igor Matovič s bieloruským veľvyslancom Igorom Alexandrovičom Leščeňom "v obľúbených teniskách za pár penez".

Zdroj: FB Igor Matovič

Status Igora Matoviča.

(ms)

Páčil sa vám článok?