AC Miláno ide v Bratislave znovu hľadať talenty

17.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Samuel Šefčík, Marek Keveš, Adam Krčik. Traja slovenskí futbalisti, ktorí mali vlani na jeseň možnosť zatrénovať si na slávnom milánskom štadióne Giuseppe Meazzu v štvrti San Siro. Že vám tie mená nič nehovoria? Je to možné. Ide totiž o troch víťazov bratislavského „Milan Junior Camp“, tréningového tábora pre mladých futbalistov.

„Akcia bude v 46 krajinách na piatich kontinentoch. Pred rokom to bolo 202 campov za účasti 10-tisíc mladých talentov, z toho 350 Slovákov,“ prezradil pred druhým ročníkom David Corti, bývalý hráč AC Milána.

Už vlani sa osvedčila spolupráca talianskeho veľkoklubu s bratislavským Interom, a tak nič nebráni tomu, aby sa aj tento rok zišli na Pasienkoch talenty z celého Slovenska. Tábor sa bude konať 9.-13. júla a na rozdiel od 1. ročníka, pred druhým prejavili záujem o účasť aj rodičia detí z Česka či z Rakúska. „Už ohlasy na premiéru boli pozitívnejšie, než som očakával. Bral som to aj ako ocenenie Interu a verím, že tento ročník bude ešte vydarenejší,“ tvrdil prezident žlto-čiernych Milan Lônčík.

Do campu sa môžu prostredníctvom svojich rodičov prihlásiť chlapci a dievčatá od 6 do 16 rokov, nerobí sa rozdiel medzi registrovanými a neregistrovanými, samotný výber závisí od rýchlosti podania prihlášok. Účastnícky poplatok je 7500 Sk a jeho súčasťou sú okrem zabezpečených tréningov aj desiaty, obedy a olovranty. Príprava je od 9. do 16. hodiny a vyučujúci budú z radov skúsených milánskych trénerov. Deti si rozdelia do viacerých skupín podľa veku a samotní zverenci sa môžu tešiť na dva dresy AC Milána, ruksak a po absolvovaní tréningov aj na vysvedčenie...

Najlepší mladí futbalisti dostanú špeciálny darček. Aj v tomto roku ich pozvú na štadión Giuseppe Meazzu, kde si budú môcť zatrénovať s talentmi rosso-neri a zahrajú si s vrstovníkmi z ďalších campov. Záujemcovia o toto netradičné podujatie si môžu nájsť podrobnosti na adrese www.world-camp.com/sedi/bratislava, alebo priamo na telefónnom čísle 0902/420 820. Kto teda má záujem, aby si jeho ratolesť vyskúšala, čo je to tréning pod talianskym vedením, nech sa rýchlo hlási.

(mm)
Páčil sa vám článok?