Premiérový florbalový titul pre Dragons Ružinov

13.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Florbalisti FBC Dragons Ružinov zvíťazili v sobotňajšom druhom stretnutí finálovej série mužskej Carat extraligy na domácej pôde nad VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava 3:1 (1:1, 2:0, 0:0) a premiérovo sa tak radovali zo zisku majstrovského titulu.

V prvom zápase série zvíťazili "draci" na palubovke súpera 5:2 a v sobotu večer v zaplnenej hale na Jégeho ulici tak využili hneď svoj prvý mečbal. V sobotu sa rozhodlo aj o tom, že v najvyššej súťaži sa zachránila Nitra, ktorá v baráži zdolala druholigový tím Seahorses 2:0 na zápasy.

Od začiatku stretnutia mali územnú prehru domáci, pretože Hurikán po prvom stretnutí, v ktorom prevažoval otvorený a útočný florbal, zvolil tentokrát defenzívnu taktiku so zabezpečenou obranou a rýchlymi protiútokmi. Tie hosťom najskôr nevychádzali a viac šancí mal Dragons, avšak v 13. min brankár Hurikánu Kalčok neváhal s rozohrávkou a po peknej akcii Švábek dorážal už do poloprázdnej bránky - 0:1. Odpoveď zo strany domácich na seba nenechala dlho čakať. V 16. min sa loptička dostala k voľnému Martinákovi, pre ktorého už nebol problém prekonať Kalčoka - 1:1.

V druhej časti hry pokračovali "FTVŠ-kári" v opatrnej taktike, ktorú mohol korunovať v 25. min po chybe domácej obrany a samostatnom nájazde Krajčovič, no vyznamenal sa gólman Gažo. Stretnutie sa zlomilo päť minút pred koncom prostrednej tretiny. Pri mantineli najskôr zabojoval strelec prvého gólu Martinák, loptička sa tak trochu so šťastím dostala k voľnému Poláčekovi a reprezentant SR do 19 rokov poslal domácich do vedenia - 2:1. Už o pár sekúnd sa skóre menilo opäť, keď najskôr urobil chybu na stredovej čiare Velčický, v súboji kapitánov následne fauloval Bereša a Pavlikovič sa z nariadeného samostatného nájazdu nemýlil - 3:1.

V tretej a ako sa neskôr ukázalo aj v záverečnej tretine mali príležitosti na skórovanie oba tímy. Hostia, ktorí v záverečných minútach stiahli hru na dve formácie, dokonca v presilovke trafili aj žrď, no na konečnom výsledku sa už nič nezmenilo. Dragons sa po troch druhých miestach konečne dočkal premiérového triumfu v domácej najvyššej súťaži a po záverečnom hvizde rozhodcov prepukla v hale nefalšovaná radosť. Hurikán, ktorý sa musel od 6. min prvého finálového duelu zaobísť bez zraneného obrancu a zároveň trénera Mareka Marušinca, získal pre klub historické druhé miesto.

FBC Dragons Ružinov - VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava 3:1 (1:1, 2:0, 0:0) - konečný stav série 2:0
Góly: 16. Martinák (Poláček), 35. Poláček (Pavlikovič), 35. Pavlikovič (sam. nájazd) - 13. Švábek, 300 divákov

Dragons: Gažo, Pelikán - Bluska, Bielka, Múčka, Glonec, Košík - Vošček, Stanek, Bereš - Huntata, Lattu, Krchňák - Martinák, Poláček, Pavlikovič - Denis Granec, Daniel Granec

Hurikán: Kalčok, Lukáčik - Velčický, Kemeny, Leško, Streška - Žilinský, Zalibera, Krajčovič - Kamenec, Kabát, Liszkay - Švábek, Dolník, Machovich - Karácson, Pšenčík, Bašay

Vladimír Bereš (kapitán Dragonsu): "Myslím si, že sériu rozhodli väčšie individuality a osobnosti v našom mužstve, ako v obrane, tak aj v útoku. Podržal nás brankár, jednoducho celý tím išiel na sto percent, čo bolo to najdôležitejšie. Trikrát sme boli druhí, už sme pomaly ani neverili, že by sme to mohli vyhrať, ale nakoniec sme to dokázali. Je to superpocit."

Marek Marušinec (tréner Hurikánu): "Finálovú sériu rozhodlo podľa mňa to, že sme v obrane urobili viac chýb, ktoré Dragons dokázal využiť. V prvom zápase bol súper lepší, ale toto druhé stretnutie bolo vyrovnané, aj keď opäť sme urobili dve chyby, ktoré boli potrestané. Napriek prehre sme veľmi spokojní. V tejto sezóne sme sa dokázali posunúť dopredu a urobili sme veľký kus práce. Mrzí ma, že som nemohol hrať pre zranenie kolena, ale možno je aj dobre, že sa to stalo na konci sezóny."

(sita)

Páčil sa vám článok?