Artmedia Petržalka zvíťazila doma na Nitrou

4.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

V prvom kole nadstavbovej časti najvyššej futbalovej ligy zvíťazila petržalská Artmedia na domácom trávniku nad FC Nitra. Recept na nitriansku obranu našiel v 59. minúte Braňo Obžera, ktorý rozhodol o tesnom víťazstve bieločiernych.

Artmedia nastúpila v úvodnom jarnom kole po zimnej prestávke v základnej zostave aj s dvoma navrátilcami z ruského Saturnu - Fodrekom a Obžerom a oboch bolo na trávniku vidieť. Domáci si od začiatku vytvorili územnú prevahu, zlyhávali však v koncovke. V 5. min neuspel Oravec po centri Čišovského a v 19. min zaváhal po Fodrekovom vysunutí Halenár, ktorého pokus po vniknutí do šestnástky zblokoval Pavol Farkaš. O pár minút Obžera z pravej strany našiel Oravca, ten však tiesnený mieril len vedľa ľavej žrde. Najväčšia šanca prvého dejstva prišla po uplynutí polhodiny. Fodrek našiel na ľavej strane úplne voľného Tchuřa, tomu však pri spracovaní lopta trochu ušla a napokon spolu s gólmanom Seneckým preloboval aj jeho bránku. Snahu Nitranov o úspech za bratislavským Starým mostom naštrbil hlavný rozhodca Olšiak, ktorý v 41. min ukázal Bališovi veľmi prísnu žltú kartu po faule na Staňa, a keďže ten už predtým jednu videl, musel ísť predčasne pod sprchy.

Hostia nastúpili do druhého polčasu s deviatimi mužmi v poli s vyložene defenzívnou taktikou, v 51. min však vystrašil Kamenára nebezpečným pokusom z približne 30 metrov Kostoláni. Petržalčania našli recept na prehustenú obranu Nitry v 59. min, keď sa po centri Halenára a zblokovanej Oravcovej strele presadil Obžera. O 10 min sa na druhej strane sa blysol pekným zákrokom Kamenár po strele Štajera, vzápätí strieľal slabo aj Michal Farkaš. V 80. min sa sily na trávniku vyrovnali. Rovnako ako Bališ videl po druhej žltej karte červenú aj stopér domácich Debnár. V záverečných minútach priniesol oživenie do nitrianskych radov striedajúci Luis Ramos, na víťazstve Artmedie a zisku prvých troch jarných bodov sa už nič nezmenilo.

Artmedia Petržalka - FC Nitra 1:0 (0:0)

Gól: 59. Obžera, ŽK: 10. Debnár, 75. Guédé - 23. S. Bališ, 85. Luis Ramos, 88. M. Farkaš, ČK: 80. Debnár - 41. S. Bališ (obaja po druhej žltej karte), rozhodovali: Olšiak - Kubica, Pastorek, 3 510 divákov

Artmedia: Kamenár - Čišovský, Debnár, Staňo, Burák (61. V. Gajdoš) - Guédé - Obžera (90.+ Maroši), Fodrek, Tchuř - Halenár (88. Patrik Mráz), Oravec

Nitra: Senecký - Čeman, K. Karlík, Pavol Farkaš, Ďatko - Štajer - S. Bališ, M. Kostoláni (71. Luis Ramos), M. Farkaš - Čurgali (63. Grajciar), A. Hesek (78. Valenta)

Štefan Horný (tréner Artmedie Petržalka): "Očakával som veľmi ťažký zápas, čo sa nakoniec aj potvrdilo. Nitrania na moje prekvapenie nastúpili ofenzívne s dvoma útočníkmi, boli dobrým súperom. Vzhľadom na viaceré naše problémy, ako napríklad zranenia či karty, som neočakával nejaký extra zápas, vedel som, že to bude skôr o bojovnosti. Moji hráči dokázali dať do zápasu srdce. Som rád, že sme toto ťažké stretnutie vyhrali, aj keď niektoré výkony neboli až také dobré."

Ivan Galád (tréner FC Nitra): "Stretli sme sa s korektným súperom. Chceli sme hrať ofenzívne a do vylúčenia sa nám to aj darilo. Súper v druhom polčase využil jednu z príležitostí a strelil víťazný gól. My chceme aj naďalej pokračovať v nastúpenej ceste nielen doma, ale aj u súpera predvádzať ofenzívny futbal a prilákať divákov na tribúny."

(sita)

Páčil sa vám článok?