Vajnorské verejné klzisko je drahšie

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Ani nie dva týždne po zverejnení článku v treťom čísle našich novín pod názvom Ľadová plocha sa využíva zatiaľ málo, nám do redakcie prišla reakcia čitateľa, v ktorej sa sťažuje na zvýšenie cien za využívanie klziska od februára.

Podľa čitateľa Michala Macka minuloročná cena 1200 korún za hodinu sa odrazu zvýšila na 3000 korún. „Po tomto oznámení som skoro odpadol! Zdvihnúť cenu takmer trojnásobne v strede sezóny považujem za totálnu drzosť.“ Chápal by zvýšenie o 200 až 300 korún, pretože ľad začala upravovať rolba a je kvalitnejší, ale nie o 1800 korún. Podľa neho ihrisko bolo financované aj z prostriedkov Európskej únie a štátneho rozpočtu, mestská časť nemusí platiť prenájom, takže veľké náklady na prevádzku nemajú. M. Macko si myslí, že starosta Vajnor sa rozhodol prostredníctvom ľadovej plochy naplniť rozpočet na úkor bežných občanov. Len akosi zabúda, že plochu nefinancoval a že nie je určená na zárobkovú činnosť.

Starosta Vajnor Ján Mrva nás informoval, že ceny sa upravili kvôli kúpe malotraktora a rolby, ktoré spolu stáli 850-tisíc korún a len čiastočne ich uhradili sponzori. Kvalita ľadu je podľa neho neporovnateľná a aj cena za prenájom je v porovnaní s inými nepomerne nízka. Podľa J. Mrvu strata prevádzky ľadovej plochy nie je vyčíslená, ale ako riadny hospodár a správca verejného majetku musí myslieť aj na celkové hospodárenie mestskej časti. „Mám radosť, že ľudia športujú, ale nie na úkor iných povinností mestskej časti, ktoré máme voči iným oblastiam spoločenského života,“ konštatuje starosta Vajnor.

Od prvého februára zaplatia kolektívy za jeden a pol hodinu využitia ľadovej plochy vajnorského klziska 3000 korún, za jednu hodinu 2200 korún a v prípade, že väčšina z nich sú Vajnorčania, dostanú zľavu 20 percent. Individuálne korčuľovanie na dve hodiny je pre dospelých 30 korún, študentov do 15 rokov 20 korún a dieťa do 15 rokov zaplatí 10 korún.

(rob)
Páčil sa vám článok?