Ľadová plocha sa využíva zatiaľ málo

26.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Klzisko z prírodného ľadu vo Vajnoroch je aj napriek neprajnej teplej zime v prevádzke. Vajnorčania ho však využívajú menej, viac si na ňom zašportujú amatérske hokejové družstvá.

Prvá sezóna klziska bola oficiálne otvorená 6. decembra minulého roku, no ľadová plocha bola sprístupnená už koncom novembra. Patrí miestnemu úradu a postavili ju v rámci projektu rekreačný areál Vajnory, ktorý bol financovaný aj z prostriedkov Európskej únie.

Podľa informácií správcu klziska Štefana Križanoviča sú ľadovú plochu schopní udržiavať v prevádzke až do teploty 15 stupňov nad nulou. Momentálne je chladiace zariadenie nastavené na 11 a pol stupňa pod bodom mrazu, čo ešte nie je plný výkon potrebný na mrazenie ľadu. Plocha má rozmery 20 x 40 metrov a je umiestnená na hádzanárskom ihrisku.

Verejnosti je prístupné od 10. do 18. hodiny. Večerný čas pod umelým osvetlením využívajú amatérske hokejové družstvá, ktoré tu podľa Š. Križanoviča odohrajú aj 68 zápasov za mesiac. Horšie je to podľa neho s verejnosťou. Slabá je účasť škôl, ktoré by mohli využiť ľadovú plochu najmä predpoludním. Miestny úrad kvôli tomu už kontaktoval niekoľko škôl. Predpoludním zaplatí žiak za korčuľovanie len 10 korún. Hluché miesto je aj medzi 13. až 15. hodinou. O čosi lepšie je to po 16. hodine, keď sa ľudia po práci prídu pokorčuľovať vo väčšom množstve.

Vstupné pre dospelého na 2 hodiny je 30 korún a korčuliari majú k dispozícii parkovisko, šatne so sociálnym zariadením, úschovňu cenností, brúsenie korčulí či občerstvenie v neďalekom bufete a reštaurácii. Sneh a drobné nečistoty odstraňovali donedávna ručne, teraz to urobí rýchlejšie snehová rolba, aká čistí ľadové plochy na zimných štadiónoch.

(rob)

Páčil sa vám článok?