Artmediu čaká premiéra v Česku

26.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Presne pred rokom sa futbalisti Artmedie chystali na osemfinále Pohára UEFA proti Levski Sofia. Minuloročná pohárová jeseň sa však ani len nepriblížila tej z Ligy majstrov a predposledný slovenský majster tak ladí formu len na ligovú súťaž a zápasy Slovenského pohára.

Neznamená to však, že Petržalčania budú začiatkom roka bez medzinárodnej konfrontácie. Ako jediný slovenský zástupca sa predstavia v Česku na jubilejnom 10. ročníku zimného turnaja Tipsport Cup.

„Bude to určite spestrenie prípravy, určite nám to prezradí viac o pripravenosti hráčov,“ pochvaľoval si účasť na turnaji tréner Štefan Horný. Jeho zverenci budú hrať v D-skupine, ktorej domovom je Brno a postupne sa tam stretnú so Slováckom - 27. januára, Olomoucom - 28. januára, Brnom - 3. februára a Zlínom - 4. februára. Ako každý prípravný turnaj, aj tento má svoje špecifiká. Hrá sa na umelej tráve, na jednotlivé duely môže byť na súpiske 18 hráčov a každý môže aj nastúpiť, keďže je povolených sedem striedaní. Do semifinále postúpia len víťazi skupín. Za zmienku stoja aj prémie pre jednotlivé mužstvá. Víťaz turnaja si odnesie 200-tisíc českých korún, druhý 100-tisíc a tretí 50-tisíc. „Pre nás je však hlavné to, že sa stretneme so štyrmi kvalitnými súpermi, ktorí doplnia náš program. Ak by sme dokázali postúpiť ďalej, boli by sme len radi,“ želal si Štefan Horný.

„Dynastiu“ Ďuricovcov v Artmedii oživil aj posledný príchod, na skúške do konca januára je dunajskostredský útočník Pavol Ďurica.

(mm) 

Páčil sa vám článok?