Bude budúci Národný futbalový štadión na Pasienkoch?

13.1.2007
Páčil sa vám článok?

Na Pasienkoch bolo aj na prelome rokov rušno! Všetko sa to začalo neúspešným bojom o postup do skupiny, ktorá bude na jar hrať o titul, a skončilo sa drastickým znižovaním platov a následnými hráčskymi odchodmi.

Nečudo, že keď žlto-čierni oznámili dávno po skončení ligovej jesene tlačovku, každému zarezonovalo, že na Pasienkoch sa schyľuje k niečomu veľkému... Naznačovali sa rôzne možností, spomedzi ktorých vyčnieval údajný oznam o sťahovaní klubu do Dúbravky... Všetko sa však nakoniec ukázalo ako planý poplach. Interi sa nikam nesťahujú, podľa kuloárnych informácií najbližšie štyri roky určite strávia na Pasienkoch a dôvod stretnutia bol len vo vysvetlení krokov, ktoré urobilo vedenie po skončení základnej časti Corgoň ligy.

„Pred začiatkom súťaže sme mali dva ciele. Postúpiť do pvej osmičky a prilákať divákov. Žiaľ, nepodarilo sa splniť ani jedno,“ zopakoval dôvody jesennej nespokojnosti prezident Milan Lônčíkí a tým aj naznačil dôvody veľkých zimných zmien: „Rozpočet klubu a všetky výdavky sa vinou toho, že sa nepostúpilo, zredukovali o 30 percent. Hráči o tom vedeli už v úvode ligy, vysvetlili sme si to aj teraz a 90 percent hráčov s tým súhlasilo. Nejde o to, že sa zredukovali iba platy futbalistov. Platí to pre celý realizačný tím. Odmeny sa krátili aj trénerovi Jurkemikovi či priamo mne,“ pokračoval interistický prezident a prizvukoval, že nie všetci sa musia obávať menej peňazí: „S hráčmi ešte podpíšeme dodatočné zmluvy, ale určite nič nezmeníme na prístupe k mládeži. Tej pôjde rovnaký objem ako doteraz!“

Zoznam odchádzajúcich obsahuje množstvo mien, medzi nimi sú aj takí futbalisti, bez ktorých bol Inter ešte donedávna nepredstaviteľný. Týka sa to najmä kapitána Kunza, svoje si však na Pasienkoch odohrali Švancara, Bončo, Dirnbach, Šedivý, či Zavaterník. „Nahradiť by ich mali naši vlastní hráči, či už z béčka alebo z dorastu,“ vysvetlil Milan Lônčík zdroje, odkiaľ chcú interisti čerpať.

Zmeny však nenastali iba v kádri. Potvrdil sa odchod Jurkemikovho asistenta Šurana, ktorý už zarezáva v Trnave, veci si zbalil aj tréner brankárov Stromšík. „Vzhľadom na zmeny je jasné, že sa musíme poobzerať po novom trénerovi, ktorý bude robiť asistenta a po novom trénerovi brankárov,“ uzavrel Milan Lônčík tému kádra.

Nemenej zaujímavou témou však zostali Pasienky. Interisti prezradili, že ak by nevyšiel plán A, podľa ktorého bude Národný futbalový štadión na Tehelnom poli, sú pripravení poskytnúť ako náhradné riešenie Pasienky...

(mm)
Páčil sa vám článok?