Pre fanúšikov basketbalu: Vo vynovenej hale na Pasienkoch sa koná rad mládežníckych turnajov

15.5.2024
0

Zdroj: Matúš Zeťák

Páčil sa vám článok?

Basketbalový klub Inter Bratislava sa rozhodol zorganizovať vo vynovenej hale na Pasienkoch všetky mládežnícke turnaje, na ktoré mal ako víťaz základnej časti v jednotlivých kategóriach právo na organizáciu - teda Juniori U19, Kadeti U17, Starší žiaci U15, Žiaci U14 a Mladší žiaci U13. Informoval nás o tom generálny sekretár klubu Andrej Hyža.

Majstrovstvá U19 sa uskutočnili už uplynulý víkend (10.5. - 12.5) a Inter na nich presvedčivo zdolal postupne vo štvrťfinále vysokým 90-bodovým rozdielom BBA Komárno, následne 108:57 MBA Prievidza. Vo finále narazil na BK MŠK Žiar nad Hronom, ktorý zdolal bez väčších problémov 91:38 a vybojoval tak štvrtý juniorský titul v rade.

Individuálne sa darilo interistom tiež do najlepšej päťky turnaja sa dostali hneď traja hráči Interu - Róbert Hudec, len 16-ročný Bruno Randuška a Daniel Koller, ktorý bol vymenovaný aj za najlepšieho hráča turnaja.

Cez víkend 17.5. - 19.5. sa uskutoční až dvojica majstrovstiev v kategóriách U15 a U13. Zápasy budú rozdelené medzi ŠH Pasienky a halu na Vietnamskej ulici. Všetky zápasy z Pasienkov budú mať profesionálne zabezpečené živé vysielanie v spolupráci s JOJ Šport so živým komentárom legendy slovenského basketbalu - Radom Rančíkom.

"Vo všetkých kategóriách platí to, že máme najvyššie ambície a chceme potvrdiť vyhrať čo najviac mládežníckych titulov, tak ako to bolo v minulosti," uviedol Hyža.

:l„Organizáciou majstrovstiev chceme zároveň pozdvihnúť úroveň finálových turnajov tak, ako to bolo na domácich zápasoch extraligového družstva, a to využitím všetkých možností, ktoré hala na Pasienkoch ponúka – primárne teda spomeňme aspoň LED plochy, ktoré obohatia zápasový zážitok aj na týchto juniorských a mládežníckych šampionátoch,“ dodal.

(ms)

Páčil sa vám článok?