Artmedia s Fodrekom, posilou aj Srb Vukomanovič

9.1.2007
Páčil sa vám článok?

Do zimnej prípravy vstúpili v pondelok i hráči aktuálne druhého tímu slovenskej futbalovej Corgoň ligy a úradujúceho vicemajstra Artmedie Bratislava.

Na prvom tréningu sa ich zišlo 26, vrátane dvoch posíl - Branislava Fodreka, ktorý sa vrátil po polročnom hosťovaní v Saturne Moskovská oblasť, a Srba Branislava Vukomanoviča. Zo známych tvárí chýbali dlhodobo zranení Sninský a Čvirik, ktorých liečenie po operácii krížových väzov potrvá kolo štyroch mesiacov.

"Prípravu sme začali v domácich podmienkach a do 13. januára sa bude odohrávať prevažne na štadióne Rapidu. Hneď nasledujúci deň odcestuje mužstvo do Vysokých Tatier, kde do 20. januára absolvuje kondičnú časť prípravy. Po nej prídu opäť domáce podmienky a od 10. do 20. februára herné sústredenie v Turecku," povedal pre TASR asistent trénera Emil Stranianek.

V krajine polmesiaca odohrá Artmedia s určitosťou tri zápasy, jedným známym súperom bude ukrajinský Dnepr Dnepropetrovsk, dvaja ďalší sa dohodnú priamo na mieste. Generálkou na jarnú časť Corgoň ligy bude 24. februára súboj so Spartakom Trnava.

Najvýraznejšou posilou bude nesporne stredopoliar Branislav Fodrek, vracajúci sa z polročného hosťovania v Saturne Moskovská oblasť. "Fodrek je univerzálny hráč, ktorého možno využiť na viacerých postoch, navyše vie výborne zahrávať štandardné situácie. V tíme zvýši konkurenciu a počítam s ním do základu napriek tomu, že v rozlete ho trocha pribrzdilo zranenie," vyjadril sa na adresu navrátilca tréner Štefan Horný, ktorý dodal: "Našou ambíciou je hrať o prvé - druhé miesto, prioritou zostáva útok na majstrovský titul. Ak budú hráči zdravotne v poriadku, verím, že v hre o najvyššiu poctu zostaneme až do konca."

Páčil sa vám článok?