Jesenná bieda bratislavského futbalu: Len Petržalka sa prebojovala do prvej päťky!

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Futbalová jeseň bratislavskému futbalu nesvedčala. V druhej lige je Rapid iba tesne nad pásmom zostupu a čo sa týka najvyššej súťaže, tam to vyzerá ešte horšie.

Bratislavský Slovan sa od začiatku motá kdesi na chvoste tabuľky a už pred záverečným jesenným kolom bolo jasné, že poslednú priečku neopustí. Petržalka sa až minulotýždňovým víťazstvom nad Ružomberkom dokázala predrať medzi päť najlepších tímov ligy. Inter v úvode síce mieril na pohárové priečky, no záver všetko zmenil.

PETRŽALKA
Po postupe do semifinále Slovenského pohára si tréner Vladimír Weiss vzdychol, aby tu vraj už boli Vianoce. Prišlo však vyradenie v Pohári UEFA a mužstvo akoby nabralo nový dych, začalo sa mu dariť a víťazstvo v Trnave odštartovalo úspešnú sériu. Najväčšiu zásluhu mal na tom strelec Krejčí, ktorého úspešné zásahy zachraňovali buď aspoň bod (na Slovane), prípadne všetky tri (v Trnave). Celkove sa však od Petržalky čakalo na jeseň viac, vzhľadom na ekonomicky stabilnú situáciu v klube a hráčsky káder, musí mať Artmedia vyššie ambície, než len sa vyhnúť zachranárskym prácam. Šancu na Európu za starým mostom majú - keď to nevyjde v lige, stále zostáva pohár!

INTER
Ktovie, ako by sa vyvíjala jeseň, keby trojica Šebo, Halenár, Čech nemusela odcestovať na majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov. Talentovaná trojica však odletela a s ňou sa vytratila aj schopnosť strieľať góly. Keď sa k tomu pridal zranený Lembakoali, interisti začali strácať drahocenné body. Všeto zlé vyvrcholilo v poslednom ligovom zápase na Tehelnom poli, kde žlto-čierni inkasovali tesne pred koncom jediný gól a musia rátať s tým, že na jar ich definitívne čaká boj o záchranu. Málo na káder, ktorý mal už túto sezónu, čo priznával aj tréner Karol Pecze, bojovať o pohárovú Európu!

SLOVAN
Kedysi výkladná skriňa, dnes špinavá, neuprataná komnata slovenského futbalu. Mužstvo, ktoré ešte v júni bojovalo o titul, sa v priebehu pár mesiacov zmenilo na záhadný labyrint. Hráči museli mať dokonalý galiamtiáš aj z trénerov. Prácu totiž začal Jozef Valovič, pár dní ich viedol Ukrajinec Oleg Taran, po ňom bývalý asistent Libor Fašiang a jeseň skončil Jozef Adamec. Keď sa k tomu priráta Dušan Radolský, vychádza to jeden tréner na jeden mesiac.

Slovanisti však mali ešte väčšie problémy s peniazmi než s trénermi. Futbalisti, ale aj ostatní zamestnanci, horko-ťažko dostávali platy s niekoľkomesačnými oneskoreniami a tak nečudo, že nálada na Tehelnom poli bola všelijaká, len nie veselá. Nervozita vyvrcholila knokautom Pecka na spoluhráča Krutého. V týchto dňoch by sa malo rozhodovať o budúcností belasých, ale fanúšikovia už teraz vedia svoje - horšie ako to bolo už ani nemôže byť. Alebo predsa...?

(mm)

Páčil sa vám článok?