Tréner Rapidu Ladislav Petráš navrhuje, aby sa radšej vytvorili dve druhé ligy

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti bratislavského Rapidu, našťastie, nenadviazali na tradíciu, ktorá sprevádzala mužstvá postupujúce do 2. ligy z tretej bratislavskej ligy.

Zatiaľ čo predchodcovia Rapidu sa od začiatku usadili na posledných priečkach a s druhou ligou sa rýchlo lúčili, futbalisti z Prievozu hrajú v súťaži vyrovnané partie.

Tréner Ladislav Petráš sa však ani na začiatku neobával, že by jeho zverencov čakala nejaká nedôstojná úloha. ,,Chlapcom som veril a vedel som, že majú na to, aby aj o súťaž vyššie dokázali svoje kvality. Skutočne to potvrdili a ak neboli lepším tímom, tak aspoň vyrovnaným súperom.“

Napriek týmto slovám však kormidelník Rapidu netají, že má ďaleko k spokojnosti: ,,Doplatili sme na prikrátku prestávku pred prvým kolom. Nestihli sme sa ani poriadne posilniť a úvod nám preto veľmi nevyšiel. Ako sa však káder postupne dopĺňal, kvalita išla hore. Mrzia ma len niektoré stretnutia, ktoré nám vyložene nevyšli, konkrétne s Dunajskou Stredou a Prievidzou. V nich sme zahrali veľmi zle. Na druhej strane sme však strácali body aj v dueloch, kde sme mali blízko nejakému zisku, ale doplatili sme na góly v záverečných minútach či pokutové kopy proti nám,“ vzdychá Ladislav Petráš a spresňuje: ,,Keby sa nám tieto zápasy podarilo dotiahnuť do konca, mohli sme ísť o nejaké dve-tri priečky vyššie.“

Po pätnástich kolách vyzerá zaujímavo aj pohľad na skóre - 14:18. Rapid teda veľa gólov nedáva, ale veľa ani nedostáva. ,,Spresním, gólov naozaj dávame málo, ale tých inkasovaných je priveľa. Čakal som, že ich bude ešte menej,“ prezrádza tréner Rapidu.

Čo sa týka jari, cieľ je jednoznačný: ,,Spoločne s vedením sme sa zhodli, že chceme druhú ligu zachrániť a keby sa to podarilo, ísť aj o nejaký stupienok vyššie. Bude to však ťažké. Prvých šesť-sedem tímov sa zameria na boj o prvú ligu, zvyšok sa popasuje o záchranu. Dosť sa však bojím o ekonomiku. Vzhľadom na vyššie ceny od nového roku bude mať dosť klubov problémy s financiami. Možno by stálo za zváženie, či by sa nemali vytvoriť dve druhé ligy, aby sa odbúrali zbytočné výdavky na cestovanie, stravu, ubytovanie. Peniaze by sa mohli radšej dať do samotného futbalu,“ vyslovuje svoj názor Ladislav Petráš.

Čo sa týka najbližšieho programu Rapidu, hráči dostali hneď po jesennej časti dvojtýždňové voľno. Po krátkej príprave doma odcestovali 21. novembra na sústredenie do Maďarska a s tréningom skončia okolo 17.-20. decembra. ,,Prípravu na jar začneme buď 6. alebo 13. januára. Nemusíme sa zbytočne ponáhľať, času je dosť,“ uzatvára Ladislav Petráš.

(mm)

Páčil sa vám článok?