Bratislava vďaka chýru a termínu privíta dvadsať tenistov z prvej svetovej stovky

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Len pár týždňov po daviscupovom stretnutí Slovensko - USA prichádza v Bratislave na rad ďalšie tenisové predstavenie - 4. ročník turnaja challengerovej série ATP Tatra banka Open. Turnaj sa začína v sobotu 1. novembra, finále ja naplánované na 9. november a hrať sa bude v Národnom tenisovom centre.

Ako prezradil generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moško, tohtoročnému podujatiu patrí jednoznačne prívlastok najkvalitnejší. Rozpočet turnaja je 11 miliónov Sk a dotácia narástla na 100 tisíc eúr. Kvalitu však určujú hráči a tam sa usporiadatelia majú čím pochváliť.

Týždeň pred úvodným fiftínom sa im totiž prihlásilo dvadsať hráčov zo stovky najlepších a väčšina z nich už patrí medzi známe osobností svetového tenisu. Určite najväčšia hviezda by mala vzísť z dvojice Coretja - Enqvist, kde usporiadatelia pripravili voľnú kartu. Ďalšími hráčmi, ktorí prídu do Bratislavy sú napríklad Chorvát Karlovič, Belgičania Olivier a Christophe Rochusovci, Rumun Hanescu či vlaňajší víťaz Francúz Dupuis.

„Výborná účasť je vdaka dobrému termínu. Väčšina tenistov, ktorí potrebujú ešte získať nejaké tie body, už nemá veľa šancí na ich zbieranie,“ prezradil Igor Moško. O tom, že Bratislava medzi hráčmi zarezonovala, svedčí aj porovnanie s nedávnym turnajom v Moskve. „Posledný prihlásený tenista na našom turnaji má vyšší renking ako na turnaji v Rusku,“ pochválil sa generálny sekretár tenisového zväzu.

Otázniky však visia nad účasťou najlepších Slovákov. Dvojica reprezentantov Hrbatý - Beck by síce nemala v Národnom tenisovom centre chýbať, veľmi neisto však vyzeral príchod Karola Kučeru. Jeho účasť bola totiž podmienená voľnou kartou, ktorú mali istú ďalšie dva slovenské talenty - Mertiňák a Čapkovič.

Národné tenisové centrum nebude v takej podobe, ako to bolo počas stretnutia s Američanmi. Hrať sa bude napríklad na umelom povrchu Premier, kapacita hlavného dvorca sa zmenší na 2500 až 3000 divákov a tenisti budú môcť využiť aj druhý dvorec (k dispozícii sú aj ďalšie tri tréningové kurty).

Práve servis okolo samotných zápasov je však to, čo robí Bratislavu vo svete obľúbenou. „Hráči ju vedia oceniť a chýr o tom sa medzi nimi rýchlo šíri,“ vraví Igor Moško.

Turnaj sa začína 1. novembra kvalifikáciou za účasti šiestich Slovákov, hlavná súťaž je na programe od 3. novembra, denne od 11. h, finále si môžete pozrieť (aj na STV 2). Lístky stoja 20 Sk od pondelku do piatku a 50 Sk cez víkend.

(mm)

Páčil sa vám článok?