Volejbalisti začali, z bratislavských klubov sa na poslednú chvíľu odhlásili slávisti

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Volejbal patril svojho času k Bratislave ako pesničková Lýra, atletická „péteeska“ či kvetinová Flóra. Časy sa trošku zmenili, pod vysokou sieťou už nevládnu, najmä medzi mužmi, len kluby od Dunaja, ale s novou sezónou sa oživili nádeje, že všetko by mohlo byť opäť po starom.

Kým medzi ženami sa čaká pokračovanie nadvlády Slávie UK, medzi mužmi by mal VKP zaútočiť na najvyššie méty. Obe najvyššie súťaže sa začali minulý týždeň. Tituly obhajujú hráči Púchova a ženy Slávie UK.

VKP: Zmena na zmenu. Policajti už zrejme ukončili obdobie, keď sa vážne zaujímali len a len o záchranu v najvyššej súťaži a po minuloročnom krôčiku vpred sa rovnaký smer čaká aj v novej. Trénerom tímu je Čech Zdeněk Haník, ktorý má za sebou úspech s českou mužskou reprezentáciou. Na majstrovstvách Európy v Ostrave pred dvomi rokmi s ňou získal senzačné štvrté miesto a naštartoval novú éru českého mužského volejbalu. VKP pritom najskôr oslovil Palguta, ten však dostal ponuku z Viedne, neskôr Ferulíka, ale aj ten si už zbalil kufre do zahraničia. Obrovské zmeny nastali aj v samotnom kádri - odišli Benčič, Plichta, Ventruba, Mosorjak a Sobolovský. Posilami by mali byť Kupka (Žilina), Sivák (Humenné), Roštár (STU Bratislava) Patúc a odchovanci Kohút, Michal a Ladislav Husárovci a Nemec. Cieľom je medaila, VKP bude hrávať zápasy v PKO v piatok o 19.00 h a v sobotu o 18.00 h, niektoré piatkové stretnutia však mieni odohrať aj v Malackách.

Druhým mužským účastníkom z Bratislavy mala byť Slávia STU, klub však tesne pred začiatkom súťaže nečakane odvolal svoju účasť. Čaká ho za to pokuta a preradenie do nižšej súťaže!

SLÁVIA UK: Deväťnásobný majster mohol mať jediný ciel - titul. Klub má v najvyššej súťaži dve družstvá, Sláviu a Forplast, no podľa funkcionárov je to zrejme jedna z posledných sezón, pretože financií je stále málo a klub asi nebude mať peniažky na utiahnutie oboch tímov. Slávistky nezaznamenali také veľké zmeny ako ich mužskí kolegovia - odišli Székelyová, Repáková a Máleková, ktoré patrili k najlepším hráčkam minulej sezóny. Novými sú odchovankyne Gogolová, Rojková a Truchanová, čakalo sa ešte na prestupy Zburovej a Bramborovej. Slávistky neminie ani Top Teams Cup, kde sú priamo nasadené do osemfinále. Forplast pokračuje v plnení rovnakej úlohe ako naposledy, cieľom je vychovávať dievčatá pre Sláviu.

DOPRASTAV: Ženy Doprastavu si budú musieť zvyknúť, že v novej sezóne ich povedie dvojica Husár - Rojko v netradičnej deľbe práce. V akej, prezradil na tlačovke Ivan Husár: ,,Tréningy povediem ja, no zápasy odkoučuje Marek Rojko. Bude to v takom zmysle, že ja navarím, prestriem a kolega Rojko zase hostí usadí. Zjesť si to však budú musieť dievčatá samé.“ Cieľom je šieste miesto, zápasy Doprastavu si môžete pozrieť v PKO.

(mm)

Páčil sa vám článok?