Slovenskí pozemní hokejisti skončili na Panonia Cupe v Rači so striebrom

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Víťazmi 11. ročníka medzinárodného turnaja Panonia cup v pozemnom hokeji mužov sa stali reprezentanti Chorvátska pred Slovenskom, Slovinskom a Maďarskom.

Nášmu omladenému tímu pod vedením trénera Ľubomíra Šavlíka sa nepodarilo obhájiť vlaňajšie prvenstvo, ktoré získal po výhrach nad Slovinskom a Maďarskom a remíze s Chorvátskom. Chorváti slovenskej reprezentácii uštedrili v záverečnom zápase prehru 1:5.

Hralo sa na Národnom štadióne pozemného hokeja s umelým trávnikom na Plickovej ulici v Rači a turnaj mal veľmi dobrú úroveň, vhodne zapadol aj do račianskych oberačkových slávností. Do rámca Panonia cupu vhodne zapadli aj priateľské stretnutia žien (miniturnaj troch družstiev sa stal korisťou B-tímu SR), ako aj exhibičný duel „starých pánov“ Rače a Šenkvíc (2:0 pre Raču).

„Turnaj bol pre nás vítanou konfrontáciou a splnil svoj účel. V prvých dvoch dueloch mala naša hra správnu fazónu, chlapci však nezvládli rozhodujúci zápas s Chorvátskom, najmä jeho druhý polčas, v ktorom trikrát inkasovali. V tomto stretnutí sa naplno ukázalo, že máme veľmi úzku základňu a naša liga nemá potrebnú úroveň. Chorváti nastúpili v plnej sile a predčili nás vo všetkých smeroch. Pravdou je aj to, že sme mali niektorých hráčov zranených a dali sme šancu juniorom Violovi, Melichárovi a Hrabovskému. Budú to pre nich nesmierne cenné skúsenosti,“ zhodnotil turnaj tréner slovenskej reprezentácie v pozemnom hokeji Ľubomír Šaulík.

Prezident Slovenského zväzu pozemného hokeja Vladimír Margolien dodal: „Repríza turnaja na našom Národnom štadióne s umelým trávnikom sa v podstate vydarila, chýbala len tá naša výsledková čerešnička na torte. Škoda, že sa nám nepodarilo obhájiť vlaňajšie prvenstvo, náš tradičný rival Chorvátsko nás tentoraz zaskočil. Bol nad naše momentálne sily. Pre mladých takéto previerky budú jednoznačne prínosom a veľmi cennou devízou do budúcnosti. Čím viac takýchto meraní síl, tým lepšie pre slovenský pozemný hokej. Medzinárodné previerky potrebujeme ako soľ.“

VÝSLEDKY:
Chorvátsko - SLOVENSKO 5:1 (2:1), gól Lančarič
SLOVENSKO - Slovinsko 3:0 (1:0), góly: Belko 2, Loj
SLOVENSKO - Maďarsko 2:0 (2:0), góly: Parajka, F. Čerňanský
Maďarsko - Slovinsko 0:2, Chorvátsko - Slovinsko 3:2, Chorvátsko - Maďarsko 8:1.
Konečné poradie: 1. Chorvátsko 6 b., 2. SLOVENSKO 4, 3. Slovinsko 2, 4. Maďarsko.

Káder Slovenska tvorili, brankári Lobík (Rača), Krajčovič (Šenkvice), hráči F. a M. Čerňanskí, Matej a Michal Blažovskí, Kopča (kapitán), Viola (všetci Rača), Belko, Loj, Štrofek, Parajka, Lančarič, Mišovič, Melichár, Hrabovský (všetci Šenkvice).

(jmm)

Páčil sa vám článok?