Futbal: ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 4:1

4.3.2023
0

Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Páčil sa vám článok?

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v derby zápase 22. kola Fortuna ligy nad Spartakom Trnava 4:1.

Napriek tomu však "belasí" obsadili po základnej časti druhú priečku, o bod za Dunajskou Stredou. Spartak začne skupinu o titul ako tretí tím tabuľky, keď nazbieral 40 bodov a zaostal za lídrom o 8 bodov.

Domáci sa dostali do vedenia po štvrťhodine hry, keď po centri Weissa predĺžil loptu na zadnú žrď De Marco a hlavičkou otvoril skóre zápasu Kucka. "Belasí" sa do prestávky presadili ešte dvakrát, najskôr v 37. minúte dorazil loptu do brány Čavrič a o dve minúty zaznamenal premiérový gól za Slovan útočník Abubakari.

Po zmene strán sa Slovan stiahol do hlbšieho bloku. V 59. minúte sa podarilo znížiť striedajúcemu Kóšovi. Spartak si však v závere nedokázal vypracovať tlak a jeho odpor definitívne zlomilo vylúčenie Koštrnu. Po faule hosťujúceho obrancu uzavrel konečný stav na 4:1 z pokutového kopu Barseghjan.  

ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 4:1 (3:0)

Góly: 17. Kucka, 37. Čavrič, 39. Abubakari, 81. Barseghjan - 59. Kóša, ŽK: Weiss, De Marco, Kašia - Štetina, Koštrna, Štefánik, ČK: 78. Koštrna (Trnava), Rozhodoval: Marhefka, 11.480 divákov.
      
Slovan: Chovan - Medveděv (87. Agbo), Kašia, De Marco, Lovat - Kankava, Čakvetadze (87. Da Silva), Kucka - Čavrič (67. Green), Abubakari (82. Sharani), Weiss (67. Barseghjan)

Trnava: Takáč - Koštrna, Štetina, Twardzik, Mikovič (36. Kóša) - Bukata (73. Ristovski), Procházka (73. Azevedo), Savvidis, Oseni - Ofori (62. Štefánik), Taiwo

(TASR)

Páčil sa vám článok?