Majster ladil formu v Trenčíne a Poprade, v premiére nového ročníka privíta Košice

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Hoci Bratislavu a vlastne celé Slovensko ešte nedávno trápili tropické horúčavy, hokejový kalendár neúprosne naznačuje: Je tu začiatok novej sezóny! A žreb 11. ročníka ST extraligy sa skutočne vytiahol.

Hneď v úvodnom kole na seba narazia majster s vicemajstrom. Konkrétne, v piatok 12. septembra bude šlágrom ligovej premiéry duel Slovana s Košicami. A aby tých šlágrov nebolo málo, v rovnakom termíne sa stretnú aj tretí a štvrtý tím posledného ročníka, štvrtý Trenčín a tretí Zvolen.

Najskôr oficiality: Záverečné kolo základnej časti je na programe 24. februára, o tri dni neskôr sa začne úvodnými štvrťfinálovými súbojmi play off o titul majstra Slovenska. Finálová séria je na programe 30. a 31. marca a 3., 4., 6., 8. a 10. apríla. Najbližší ročník bude mať hlavné hracie dni v piatok a nedeľu, nevyhne sa im však ani utorok. Jednou z mála zmien je, že ak sa stretnutie v normálnom hracom čase skončí nerozhodným výsledkom, na predĺženie nastúpia v každom mužstve len štyria hráči plus brankár.

Hlavným sponzorom ligy sú Slovenské telekomunikácie a tie sľúbili, že svoj vklad zvýšia zo 16,5 milióna na 18,15 milióna korún.

Bratislavčania sa už teraz môžu tešiť ešte na jednu slávnosť, 21. januára bude zimný štadión dejiskom dúfajme, že už tradičného Zápasu hviezd ST extraligy a ČT extraligy.

A teraz už k Slovanu, ktorí začali letnú prestávku dosť nečakaným odchodom trénera Júliusa Šuplera. Funkcionári však okamžite zareagovali a na post hlavného kormidelníka si zasadol Ľubomír Pokovič. Ten bol so svojimi zverencami spokojný už po prvej vážnej previerke, trenčianskom Crystal Cupe.

„Dôležité bolo, že sme ani v jednom zápase neprehrali, hoci sme vždy museli doťahovať náskok súpera, čo svedčí o silnej morálke družstva,“ pochvaľoval Ľubomír Pokovič druhé miesto v nabitom turnaji a pre agentúru Sita doplnil: „Dali sme možnosť viacerým mladým hráčom, ktorí nesklamali, hrali bojovne a získavali cenné skúsenosti. Snažili sme sa skúšať aj nové zloženia formácií, ale na druhej strane sme niektoré osvedčené dvojice nechali v stabilnom zložení. Takisto sme pravidelne striedali brankárov, mladý Ondrejka dostal príležitosť popri Rybárovi získať hernú prax v dvoch zápasoch a výkonom nás potešil.“

Slovanisti potom ladili formu v Poprade na Tatranskom pohári, v pláne mali prípravný duel so Vsetínom, turnaj v Lugane a nasledoval zápas s Košicami.

(mm)

Páčil sa vám článok?