Slovanisti smútia, stratili už istý titul, potom aj Pohár UEFA, raduje sa Petržalka

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Stalo sa, čo čakal málokto. Napriek tomu, že slovanisti viedli väčšinu najvyššej futbalovej súťaže, nakoniec nielenže nedočiahli na titul, ale neušiel sa im ani Pohár UEFA. Smútok jedného, radosť druhého.

V slovenskej futbalovej praxi to znamenalo, že zatiaľ čo na Tehelnom poli nastalo malé zdesenie, v Petržalke vypukol ošiaľ radosti. Artmedia si totiž vybojovala druhé miesto, ktoré znamená vstupenku do pohárovej Európy.

O všetkom v podstate rozhodla 94. minúta stretnutia Slovan - Žilina. Remíza síce v tejto chvíli znamenala pre belasých stratu titulu, ale stále im dávala nádej na upevnenie si druhej priečky. Mintálov únik, Demeterov faul a následný premenený pokutový však znamenali zásadný obrat. Za Žilinou sa usadila Petržalka a svoj tesný náskok si už nedala zobrať.

V poslednom kole totiž slovanisti vybuchli na Pasienkoch a Petržalke nemohla v Dubnici uškodiť ani prehra. Artmedia však na Považí nenechala nič na náhode a tri body zvýraznili jej tohtoročný úspech. Nečudo, že tréner Vladimír Weiss žiaril po zápase šťastím: „Teší ma, že sme zvíťazili a tromi bodmi sme si zabezpečili účasť v Pohári UEFA. Dnešok zostane navždy zapísaný v mojom trénerskom živote. Vývoj na Pasienkoch sme sledovali veľmi pozorne, nechceli sme však nechať nič na náhodu, preto som rád, že súťaž sme zakončili víťazstvom. Pred sebou máme pohár a v ňom by sme chceli dokázať, že máme na dobrú reprezentáciu slovenského futbalu!“

Presne opačná atmosféra vládla na Pasienkoch. Zatiaľ čo domáci Inter po posledných prehrách potešil hŕstku priaznivcov i trénera Karola Peczeho, hosťujúci Dušan Radolský len ťažko hľadal slová vyjadrujúce sklamanie nielen z prehry, ale najmä z tretej priečky, ktorá v podstate znamená, že belasé farby sa tento rok nedočkali žiadneho úspechu.

„Po prehre so Žilinou sme sa pokúsili dať mužstvo do poriadku najmä psychicky. Do 37. minúty sa nám to darilo, dokonca sme mali šance svoj náskok zvýšiť. Všetci však videli, čo sa stalo pred prestávkou a čo sa dialo po nej. Osobne som sklamaný, v tejto chvíli je jasné, že z Tehelného poľa odchádzam a odchádzam s tým, že mám za sebou nevydarenú sezónu. Vinu za sezónu by však slovanisti mali hľadať všade, nielen v tréneroch!“

Liga sa teda skončila, nový ročník sa začne 19. júla. V Petržalke si musia počas krátkej prestávky vysúkať rukávy a pokúsiť sa čo najlepšie reprezentovať Slovensko v pohári, Inter by mal pokračovať v rozrobenej práci a Slovan? Tam bude hlavné vyčistiť, čo sa dá. Počnúc hráčmi, končiac funkcionármi!

(mm)

Páčil sa vám článok?