Zo svetového bronzu sa tešili aj slovanisti

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Bratislava môže zabudnúť na niekdajšie prvomájové veselice. O to, že mesto je hore nohami, sa posledné štyri roky nestarajú politici, ani žiadne výročia, ale hokejisti.

Po búrlivom návrate z majstrovstiev sveta z Petrohradu (2000 - striebro), ešte búrlivejšom vlaňajšom prílete z Göteborgu (2002 - zlato) sa Námestie SNP dočkalo aj tento rok. Zisk bronzových medailí a najmä víťazstvo nad Čechmi tak rozvášnili Slovensko, že tohtoročné oslavy neboli o nič tichšie, než vlaňajšie a rovnako ako pred rokom, aj teraz sa zopakovala „silvestrovská noc“ so všetkým, čo k nej patrí!

Medzi hokejistami, ktorým patrili ovácie, sa nestratili ani slovanisti. Tí sa tento rok tešili z majstrovského titulu a o pár týždňov aj z bronzu zo svetového šampionátu. Trojica Rybár, Cíger, Kapuš si teda zavesila do vitríny hneď dve medaily. Mimochodom, Zdeno Cíger má z majstrovstiev sveta doteraz tri medaily - všetky bronzové (1989, 1990, 2003), Richard Kapuš dve (striebro 2000, bronz 2003) a brankár Pavol Rybár tiež dve (striebro 2000 a bronz 2003).

„Nebolo jednoduché sledovať zápasy v televízii. Mal som zmiešané pocity, ale chlapcom som držal palce, aby im to vyšlo,“ zdôveril sa Zdeno Cíger, ktorý dostal bronz ako posledný z našich reprezentantov. Dôvodom bolo jeho zranenie, kvôli nemu sa musel predčasne rozlúčiť so šampionátom a odcestovať do Bratislavy, kde ho čakala operácia.

„Medaila ma teší, bol by som však oveľa spokojnejší, keby som v Helsinkách odohral viac minút. Aj to bol dôvod, prečo som si dokonca myslel, že si ju ani nezaslúžim. Vedenie i hráči však iniciovali, aby som medailu dostal a bolo by netaktné, keby som bol proti,“ prezradil Zdeno Cíger na stretnutí u prezidenta Rudolfa Schustera, keď krátko predtým prevzal od iného prezidenta, Slovenského zväzu ľadového hokeja, Juraja Širokého, bronzovú medailu.

Práve v súvislostí s jedným z Bratislavčanov, útočníkom Richardom Kapušom, sa definitívne uzavrel zaujímavý prestup. Majster Slovenska a bronzový zo svetového šampionátu sa lúči s Bratislavou a odchádza do Omska, kde podpísal jednoročnú zmluvu. Omsk minulú sezónu skončil štvrtý, trénoval v ňom Čech Ivan Hlinka a hrávali tam Patera s Vlasákom.

(mm)

Páčil sa vám článok?