Slovanistickí priaznivci si vydýchli, dvojica Šupler a Cíger zostáva aj na budúcu sezónu

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí hokejoví fanúšikovia sa dočkali. Po víťazstve v štvrtom finálovom zápase play-off v Košiciach 4:1 vyhrali slovanisti celú finálovú sériu 4:0 a pripísali si tak štvrtý triumf v samostatnej slovenskej lige.

Zrejme najväčšiu radosť mal tréner Július Šupler. Populárny trénerský mág sa totiž vlastne až v tomto roku dočkal víťazstva v domácej súťaži! Pre slovanistov znamenal titul od vedenia 700-tisícovú prémiu, ďalšie milióny mali sľúbené od samotných klubových funkcionárov.

„Som, samozrejme, rád, titul mi chutí. Už od decembra som veril, že mužstvo môže niečo dosiahnuť, lebo má svoju kvalitu. Formovalo sa celú sezónu a jeho kvalita sa neustále zvyšovala. Myslím, že titul sme si zaslúžili. Vo finále sme ukázali pekný a účelný technický hokej,“ povedal tréner Július Šupler a na margo práce s nabitým slovanistickým kádrom doplnil: „Už v minulosti sa tvrdilo, že dokážem robiť len s mladými hráčmi, ktorí sa dajú formovať. Môžem potvrdiť, že práca s hotovými hráčmi je oveľa jednoduchšia, stačí, ak človek nájde správny prístup. Som rád, že som nesklamal do mňa vkladanú dôveru.“ dokončil úspešný tréner.

Pri všetkých slovenských tituloch Slovanisti mali počas obhajoby viacero osobností, zrejme najvýraznejšou však bol najmä v závere Zdeno Cíger. Dával dôležité góly, strhával na seba pozornosť protihráčov, pre spoluhráčov bol oporou na ľade i mimo neho. „Dokázali sme, že máme silný kolektív. Osobne sa mi hralo veľmi dobre, po návrate som našiel dostatok chutí.“

Priaznivcov Zdena určite potešila aj informácia, že bývalý hráč NHL zostane na starom bratislavskom zimáku aj v budúcej sezóne: „Zmluvu mám ešte rok, verím, že budúca sezóna bude rovnako úspešná ako táto!“ Zmena nenastane ani na trénerskom poste. Július Šupler podpísal kontrakt na dva roky s ročnou opciou. Medzitým však v kádri majstra nastali prvé zmeny - smerom do neďalekého Vsetína sa pobral útočník Hudec, naopak, do Bratislavy zamieril obranca Sejejs.

Majstrovské oslavy v čase našej uzávierky už, samozrejme, doznievali a hokejoví priaznivci upriamili pozornosť do Fínska, kde sa v sobotu 26. apríla začínajú majstrovstvá sveta.

(mm)

Páčil sa vám článok?