Slovanisti našli svojho premožiteľa až v ôsmom stretnutí tohtoročného play-off

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Spomienky na vlaňajšok strašili len chvíľku. Mnohí si ešte pamätajú, ako pred rokom vstúpili hokejisti Slovana do play-off zápasov o majstrovský titul.

Sotva priemerný Liptovský Mikuláš si z nich vtedy urobil doslova dobrý deň a hoci belasí zvíťazili 4:3 na zápasy, spomínaná séria patrí k tomu najhoršiemu, čo ich fanúšikovia v poslednom období prežili.

Koniec dobrý, všetko dobré - platilo pred rokom a majstrovský titul dal zabudnúť na mikulášske trápenie. Kto by však čakal, že slovanistický vstup do tohtoročného play-off bude o niečom podobnom, ten sa našťastie mýlil. Zverenci Júliusa Šuplera zvládli už štvrťfinále vo veľkom štýle. Stačili štyri zápay a ich súper zo Žiliny si mohol zbaliť veci. ,,Som rád, že chlapci zohrali všetky štyri stretnutia skutočne zodpovedne, musím sa im poďakovať, z ich strany to bol naozaj profesionálny prístup,„ tvrdil Július Šupler a nezabudol pripomenúť: ,,S Trenčínom to však bude oveľa ťažšie!“

O tom, že belasí sú v týchto dnoch naozaj vo forme, sa neskôr presvedčila aj Dukla. Stačili tri zápasy a slovanisti takmer vystúpili na ďalší schodík na ceste za obhajobou. Na ten posledných schodík znamenajúci postup však v celkove ôsmom stretnutí nedočiahli. Trenčínu podľahli po predĺžení 2:3 a fanúšikovia belasých museli predĺžiť čakanie na definitívne rozuzlenie semifinálovej zápletky. Za stavu 3:1 sa obe mužstvá presunuli do Bratislavy, kde sa, ako verili všetci bratislavskí priaznivci, v stredu odohrala posledná časť tejto často play-off. V čase našej uzávierky bolo všetko otvorené aj v druhej semifinálovej dvojici. Zvolen s Košicami boli rovnako blízko k finále a tak sa aj tu muselo rozhodovať až koncom týždňa.

V prípade, že sa nerozhodlo už v stredajšom piatom zápase, šiesty duel bol na programe v piatok 28. marca v Trenčíne a ak ani tento duel neurčil postupujúceho, rozhodujúce siedme stretnutie uvidí Bratislava v nedeľu 30. marca. Prvé finálové dejstvo, verme, že so Slovanom, sa začne vo štvrtok 3. apríla, v piatok sa hrá druhý zápas.

(mm)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie