Cez víkend sa začína najvyššia futbalová súťaž, Bratislava sníva o oslavách titulu

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Prvý marcový víkend poteší fanúšikov futbalu. Na piatich štadiónoch sa začína jarná časť najvyššej súťaže, ktorá rozhodne o tom, či sa titul vráti do Žiliny, alebo sa naň pozrú niekde inde.

Jeseň najlepšie rozbehli na Tehelnom poli. Futbalisti Slovana vedú tabuľku s osembodovým náskokom a vzhľadom na rozpoloženie síl v jednotlivých kluboch, iné, ako prvé miesto, by sa bralo so sklamaním. Zvýšené ambície majú aj v Petržalke, ktorá bude poškuľovať po pohárovej priečke. Na interistov by mal zvýšiť pokojný stred tabuľky.

~ ~ ~
SLOVAN: Vittek zostáva! To je najdôležitejšia informácia, ktorá zaujímala fanúšikov belasých. Avizovaný a mediálne zo všetkých strán rozoberaný prestup do anglického tímu FC Birmingham sa nakoniec nekonal. Slovanisti zažili zimnú prípravu bez väčších otrasov, za menšie zemetrasenie možno považovať len krátky štrajk, ktorým hráči upozorňovali na meškajúce výplaty a prémie. Jednodňové postrašenie však zrejme zabralo, peniaze na účty prišli a zverenci Dušana Radolského mohli pokračovať v príprave. Hernou previerkou bol zájazd na Cyprus, kde mužstvo hľadalo optimálnu zostavu. Jar ukáže, ako ho posilnili zimné príchody - Veselý, Hornyák, Takáč. Predpoklady na jar: Ak sa nestane nič nepredvídané, na Tehelnom poli sa môže dať chladiť šampanské. Mužstvo je vyvážené, vďaka Vittekovi, Obžerovi a Šlahorovi ide hrôza pre súperov najmä z ofenzívy!

~ ~ ~
PETRŽALKA: Príchody prevážili odchody. Na pravom brehu Dunaja privítali Čecha Váchu, z Košíc sa do Bratislavy vrátil Obšitník, nováčikom je vysoký Hanc. Naopak, odišli nedávne talenty, Zárecký, Kubala, ktorí sa skúsia rozohrať v druholigových kluboch. Tréner Vladimír Weiss uprednostnil prípravu v domácich podmienkach, na čo mal jednoduché vysvetlenie - horšie terény v prvých jarných kolách! Predpoklady na jar: Skúsení hráči by mali dať mužstvu ešte lepšiu fazónu, akú malo koncom jesene. Keď všetko vyjde podľa predstáv, útok na pohár by nemusel zostať utópiou. Skúseností je naozaj na rozdávanie, teraz treba skĺbiť osobností - Obšitník, Zvara, Kinder, Maixner...

~ ~ ~
INTER: Majstrovský titul je v nedohľadne, skôr hrozí boj o záchranu. Zverenci Karola Peczeho majú za sebou jeseň ako na hojdačke. Výborné výkony striedali nečakané výpadky, mladosť a neskúsenosť kádra sa jednoducho prejavili v nestabilnosti. Počas zimy odišiel z Pasienkov Czinege, našťastie, pre defenzívu zostal Čišovský. Predpoklady na jar: Ak sa podarí v úvodných kolách dostať do bezpečného pásma, mladíci sa upokoja a môže to byť znovu starý dobrý Inter.

(mm)

Jarný program najvyššej futbalovej ligy

Kedy a s kým budú hrať bratislavské futbalové, o tom už podrobný rozpis zápasov jarnej časti najvyššej domácej futbalovej súťaže.

  • 19. kolo - 1. marca: Dubnica - INTER, Košice - PETRŽALKA, Trnava - Trenčín, Žilina - Púchov, SLOVAN - Ružomberok.
  • 20. kolo - 8. marca: INTER - Ružomberok, Púchov - SLOVAN, Trenčín - Žilina, PETRŽALKA - Trnava (9. marca), Dubnica - Košice.
  • 21. kolo - 11. marca: Košice - INTER, Trnava - Dubnica, Žilina - PETRŽALKA, SLOVAN - Trenčín, Ružomberok - Púchov.
  • 22. kolo - 15. marca: INTER - Púchov, Trenčín - Ružomberok, PETRŽALKA - SLOVAN (16. marca), Dubnica - Žilina, Košice - Trnava.
  • 23. kolo - 22. marca: Trnava - INTER, Žilina - Košice, SLOVAN - Dubnica, Ružomberok - PETRŽALKA, Púchov - Trenčín.
  • 24. kolo - 5. apríla: INTER - Trenčín, PETRŽALKA - Púchov (6. apríla), Dubnica - Ružomberok, Košice - SLOVAN, Trnava - Žilina.
  • 25. kolo - 12. apríla: Žilina - INTER, SLOVAN - Trnava, Ružomberok - Košice, Púchov - Dubnica, Trenčín - PETRŽALKA.
  • 26. kolo - 19. apríla: INTER - PETRŽALKA, Dubnica - Trenčín, Košice - Púchov, Trnava - Ružomberok, Žilina - SLOVAN.
  • 27. kolo - 22. apríla: SLOVAN - INTER, Ružomberok - Žilina, Púchov - Trnava, Trenčín - Košice, PETRŽALKA - Dubnica.
  • 28. kolo - 26. apríla: INTER - Dubnica, PETRŽALKA - Košice (27. apríla), Trenčín - Trnava, Púchov - Žilina, Ružomberok - SLOVAN.
  • 29. kolo - 3. mája: Ružomberok - INTER, SLOVAN - Púchov, Žilina - Trenčín, Trnava - PETRŽALKA, Košice - Dubnica.
  • 30. kolo - 10. mája: INTER - Košice, Dubnica - Trnava, PETRŽALKA - Žilina (11. mája), Trenčín - SLOVAN, Púchov - Ružomberok.
  • 31. kolo - 17. mája: Púchov - INTER, Ružomberok - Trenčín, SLOVAN - PETRŽALKA, Žilina - Dubnica, Trenčín - Púchov.
  • 32. kolo - 20. mája: INTER - Trnava, Košice - Žilina, Dubnica - SLOVAN, PETRŽALKA - Ružomberok (21. mája), Trenčín - Púchov.
  • 33. kolo - 24. mája: Trenčín - INTER, Púchov - PETRŽALKA, Ružomberok - Dubnica, SLOVAN - Košice, Žilina - INTER.
  • 34. kolo - 31. mája: INTER - Žilina, Trnava - SLOVAN, Košice - Ružomberok, Dubnica - Púchov, PETRŽALKA - Trenčín (1. júna).
  • 35. kolo - 14. júna: PETRŽALKA - INTER, Trenčín - Dubnica, Púchov - Košice, Ružomberok - Trnava, SLOVAN - Žilina.
  • 36. kolo - 17. júna: INTER - SLOVAN, Žilina - Ružomberok, Trnava - Púchov, Dubnica - PETRŽALKA, Košice - Trenčín.

(mm)

Páčil sa vám článok?