Bratislava má jedinú verejnú plaváreň

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Za čias mojej mladosti, a nebolo to tak dávno, boli obyvateľom Bratislavy, k dispozícii štyri verejné plavárne: Grössling, Kúpele Centrál, Dimitrovka a Pasienky. Postupom času sa ich počet zredukoval na jednu, posledne menovanú.

Obyvateľ Bratislavy, ktorý má záujem urobiť niečo pre svoje zdravie a ísť si zaplávať, musí byť veľmi dobre psychicky pripravený. Vzhľadom na počet obyvateľov totiž sprístupnenie plavárne verejnosti na dve hodiny denne, a to tiež nie všetky dráhy, zapríčiňuje to, že plávať jednoducho nie je možné.

Vstúpite do bazénu a uhýbate sa plavcom oproti vám, spoza, vedľa a popod vás. Po dvadsiatich minútach tento márny boj vzdávate a opúšťate miesto, ktoré sa síce volá plaváreň, ale tento názov nie je primeraný. Mimochodom, cena vstupného 55 korún za dvadsať minút plávania, sa mi zdá neprimeraná.

Treba sa zamyslieť nad tým, ako je možné, že hlavné mesto nášho štátu sa do počtu plavární - jeden - rovná takým veľkomestám, ako je: Senica, Veľký Krtíš, Malacky, Pezinok a pod. No na druhej strany máme na jedného obyvateľa takmer päť malých obchodov, dva supermarkety a jeden hypermarket. Myslím si, že schátrané kúpele Centrál bude určite zmysluplnejšie prestavať na parkovací alebo ďalší obchodný dom, ako ich prinavrátiť pôvodnému účelu.

Keď už sme pri tom, odporúčam aj Plaváreň Pasienky, v ktorej plávať jednoducho nie je možné, prebudovať takisto na budovu s obchodnou prevádzkou. Koľkokrát už boli zverejnené články o tom, že sa bude stavať Aquapark. Termín začatia výstavby sa stále posúva, termín ukončenia neznámy. Asi sa ho nedožijeme. Pravdepodobne by aj tak dopadol ako Kúpele Centrál...

V súvislosti s tým si dovoľujem uviesť, že každý rok sa vynakladajú nemalé peňažné prostriedky na Silvestrovskú zábavu s názvom „Byť Bratislavčanmi nás baví“. Pokiaľ nebudú vytvorené podmienky, bežné v každom okresnom mestečku, ešte dlho ma to baviť nebude.

Hana Uváčková, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?