Slovanisti sa tešia i smútia, futbalista Vittek zostane na jar v belasom drese

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Takmer dva týždne trvala mediálna hystéria okolo prestupu slovanistického útočníka Róberta Vitteka do anglického tímu FC Birmingham. Náš reprezentant dvakrát vycestoval do Anglicka, absolvoval tam niekoľko tréningov, dokonca sa už objavili aj sumy, ktoré mal zinkasovať Slovan i samotný Vittek, no výsledok je nulový.

Slovanisti sa teda tešia i smútia. Vitteka si udržali, ale žiadne peniaze (zatiaľ) neprídu… Podľa neoficiálnych informácií mal Vittek stáť okolo dvoch miliónov libier, menili sa iba verzie vyplatenia peňazí. Všetko bolo nakoniec zbytočné, Vittek sa pred týždňom vrátil domov a birminghamská anabáza vstúpila do novodobej slovenskej futbalovej histórie, v ktorej je čoraz ťažšie predať aj hráča Vittekových kvalít.

,,Róbert nás momentálne neposilní. To však neznamená, že oňho nemáme už ďalej záujem. Je to veľmi perspektívny hráč. Za krátky čas, ktorý u nás strávil však nemal dosť príležitostí predviesť svoje futbalové prednosti. Navyše, počas januára prišlo do nášho klubu šesť nových posíl a vzhľadom na finančnú situáciu si nemôžeme dovoliť vziať ďalšieho hráča na prestup. Róberta budeme naďalej pozorne sledovať a nie je vylúčené, že v lete obnovíme rokovania s hráčom a zástupcami Slovana,“ povedal pre agentúru SITA tlačový hovorca Birminghamu City Sean Connor.

Karol Palka, zástupca Slovana pre styk s médiami, vo svojom vyhlásení uviedol: ,,Napriek záujmu Steva Brucea vedenie Birmingham City nepristúpilo na finančné požiadavky ŠK Slovan. Ponuku na polročné hosťovanie hráča ŠK Slovan neakceptoval. Róbert Vittek zostáva do konca sezóny hráčom Slovana Bratislava.“ SITA citovala aj šéfa správnej rady mužstva z Tehelného poľa Viliama Fischera.

,,Netreba si zúfať. Zachovajme si vlastnú tvár a hrdosť. Vážme si seba samého. Robo sa v Anglicku zviditeľnil napriek tomu, že na Ostrovy zatiaľ neodchádza. Pod cenu sme rozhodne nechceli a neboli ochotní ísť. Po našom osembodovom náskoku po jesennej časti najvyššej súťaže sme si trúfali na zisk titulu aj bez Vitteka, s ním by to malo byť ešte veselšie a ľahšie. Keby hral Robo v Portugalsku či Turecku, odstupné za neho by bolo v Anglicku aspoň trojnásobné od toho, aké sme žiadali my. Slovensko ešte európska futbalová scéna neberie z finančného hľadiska až tak vážne. Opakujem, pod cenu, akú Vittek rozhodne má - ja ju však nechcem zverejniť - Slovan určite nechcel ísť,“ skonštatoval prvý muž z Tehelného poľa V. Fischer.

Bublina teda spľasla, život ide ďalej. A na Slovensku si musíme zvykať na to, že ani naši najlepší hráči nebudú odchádzať hneď na prestup, ale že si ich zaujímavejšie kluby budú najskôr testovať. Žiaľ, tam sa ocitlo Slovensko a jeho futbal.

(mm)

Páčil sa vám článok?