Trojlístok bratislavských futbalových prvoligistov začal prípravu so zmenami

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Paradoxne, v čase, keď na Bratislavu padli pravé zimné mrazy, slovenské kluby odpískali prípravu na jarnú časť prvoligovej futbalovej sezóny.

Bratislavský trojlístok nebol výnimkou. Slovan, Petržalka a Inter začali zarezávať v približne rovnakom termíne a pre všetkých troch platilo, že jar chcú zvládnuť lepšie, alebo ešte lepšie ako jeseň.

SLOVAN: Relatívne najjednoduchšie to budú mať na Tehelnom poli. V ich prípade bude totiž platiž, že ak si udržia fazónu z prvej časti ligy, najmä z jej druhej polovice, titul by sa mohol po roku znovu sťahovať do hlavného mesta. Slovanistický kormidelník Dušan Radolský zaznamenal počas krátkeho voľna výrazné pohyby v kádri. Keďže z neho odišli Nečas, Petruš, Pančík, a ani v béčku sa už neráta s dvojicou Kozmer, Puchner, nečudo, že prázdne miesta v kabíne sa museli nejako zaplniť. Hneď na prvom tréningu sa objavilo kvarteto Veselý (bývalý hráč Baníka Ostrava), Kolín (Xaverov), Takáč (Senec), Humaj (dorast) a na lane boli aj niektorí ďalší hráči. Ktorí to budú a koľko ich bude, záviselo od jediného, či odíde Róbert Vittek... Ten sa v čase našej uzávierky dohadoval s FC Birmingham a za dverami čakali ďalší záujemcovia!

PETRŽALKA: Jeden z mála klubov, ktorý nesmrdí grošom a podľa toho aj vyzeral začiatok prípravy. Za starým mostom už nerátajú s Dragunsom, v ponuke na odchod boli Zárecký (Maďarsko), Lipčák a Desiatnik (chceli ich 1. FC Košice), Kubalu skúšali v MTK Budapešť a Medveďa v Bohemianse, na druhej strane Artmedia ráta s Obšitníkom. Istý príchod platí aj v prípade budějovického Váchu, zato otázniky boli nad Pintem (Panionios) a Hornyákom (Dinamo Moskva). Ak by prestupy vyšli, kolektív by sa výrazne posilnil, ak nie, v talóne zostávajú talentovaní Keller a bratia Majerníkovci z ŠKP.

INTER: Žlto-čierni majú jediný cieľ, vyhnúť sa boju o záchranu a tomu by mala pomôcť vydarená zimná príprava. Okolo kádra bolo v prvých dňoch prípravy ticho, interisti rátajú s futbalistami, ktorý pôsobili na Pasienkoch aj na jeseň. Rušno bude zrejme okolo hráčov, ktorým sa v lete končia zmluvy (Czinege, Drobňák, Čišovský) a naznačili zajačie úmysly. Ak sa však s vedením rozumne dohodnú, nedávny dvojnásobný majster by nemal byť mužstvom, ktoré dostane do rúk Čierneho Petra. Potešiteľný je návrat Lembakoaliho, staronovými posilami sú aj útočník Bogora a Peter Mráz.

(mm)

Páčil sa vám článok?