Keď dostal Radolský ponuku zo Slovana, o dva dni si skrátil dovolenku na Rhodose

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Futbalisti bratislavského Slovana majú za sebou parádnu jeseň. Po osemnástich kolách nielenže vedú prvoligovú tabuľku, ale ich náskok na prvej priečke vzbudzuje naozaj obdiv - osem bodov je veľmi slušný vklad pred jarnou časťou.

Tréner Dušan Radolský súhlasí, že s takým niečím pred sezónou nerátal: „Keby mi niekto v horúcom lete povedal, že jeseň skončíme ako líder a s osembodovým náskokom, tak by som sa mu poďakoval, určite by som sa zo slušnosti usmial a v duchu by som si pomyslel, že je ku mne neúprimný.“ Jeho hlavná úloha pred začiatkom ligy bola totiž o niečom inom: „Jeseň sme brali ako obdobie, v ktorom by sa mužstvo skonsolidovalo. Až ďalším cieľom bol pokus prebojovať sa do Európy,“ tvrdí. Zlom podľa neho prišiel po nevydarenom stretnutí v Košiciach. „Hrali sme tam zle, takže sme museli prijať nejaké opatrenia. Práve v tomto období sa potvrdila dobrá funkcionárska práca, vymenili sa hráči, prišli nejaké posily a nastal obrat.“

Paradoxne, podobná situácia, aká nastala po Košiciach, sa opakuje aj teraz v zime. Znovu sú na programe mnohé príchody a odchody. „Sú to logické zmeny. Potrebujeme, aby narástla konkurencia a k tomu sú prestupy. Čo sa týka odchodov, nerozchádzame sa v zlom. Bodaj by boli napríklad všetci takými profíkmi, akým je Radim Nečas. Podobne dobre môžem rozprávať aj o Pančíkovi. Jednoducho sme však potrebovali posilniť a zvýšiť tlak na hráčov. Práve v širokom kádri bola naša veľká sila. Niektoré zápasy rozhodovali futbalisti, ktorí nastupovali až v jeho priebehu, či už to bol Obžera, ale aj Šesták či Šlahor.“ Zmeny v kádri vraj nenarušili kolektívny duch. „Určite nie. Stále je to partia. Aj počas halového turnaja v Žiline som mal dobrý pocit. Keď som sa obzrel na chlapcov sediacich v hľadisku, dobre mi padlo, keď som ich videl všetkých spolu.“ Ešte raz k jeseni - ktoré víťazstvá si Dušan Radolský cení najviac? „Určite v Trnave či Žiline. Cenné bolo aj domáce s Trnavou, kde sme mali vylúčeného Nora Hrnčára.“ Niekdajší kormidelník reprezentačnej dvadsaťjednotky je síce Trnavčan, ale v Bratislave je tiež doma: „Už som si tu zvykol a hoci zostávam Trnavčanom, som už aj slovanistom. Nakoniec, ponuka z takého klubu sa neodmieta. Aj preto som po oslovení dlho nerozmýšľal. V lete som si dokonca kvôli tomu o dva dni skrátil dovolenku na Rhodose. Frfľala akurát manželka,“ dodáva so smiechom tréner futbalistov Slovana Dušan Radolský.

Páčil sa vám článok?