Hokejový Slovan zažil letné zemetrasenie, ciele sa však nemenia, stále sú najvyššie

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

V utorok 10. septembra bratislavský hokejový fanúšik znovu zamieril na Tehelné pole. V ten deň totiž zohrali hráči Slovana svoj prvý domáci zápas novej sezóny, do ktorej vstupovali s rovnakými cieľmi, ako to bolo po minulé roky. Titul a úspech v Kontinentálnom pohári sú méty, ktoré rezonujú medzi fanúšikmi, ligové finále a postup čo najďalej v pohári sú zase ambície funkcionárov.

Kto si v septembti pozrel káder belasých a skúsil ho porovnať s tým, ktorý sa na jar tešil z titulu, ten musel mať pocit, že hľadí na dve rozdielne mužstvá. So Slovanom sa rozlúčila prakticky polovica hráčov, presne jedenásť, keď sa takmer úplne rozpadla obrana a kameň na kameni by ste ťažko hľadali aj v útoku. Našťastie, odchody sa vyrovnali príchodom, takže bratislavský fanúšik sa nemusí báť, že na ľade bude menej kvality. Z jednotlivých posíl by ho mali upútať obrancovia Jendek (Innsbruck), Javín (Havířov), Vlk (Skalica), Seman (Vítkovice), Kobezda (Fínsko) a útočníci Lipiansky (Piota), Rataj (Chabarovsk), Macho (Martin), Junas (Poprad), Štefanka (Nitra).

,,Nechceme znižovať z našich posledných úspechov. Cieľom pre novú sezónu je preto minimálne účasť v ligovom finále. Samozrejme, túžime aj po titule, a to hlavne z toho dôvodu, že od nasledujúcej sezóny by sa zase mala hrávať Európska hokejová liga a my by sme v nej iba neradi chýbali,“ prezradil viceprezident Slovana Maroš Krajči. Podľa jeho slov, práve účasť v Kontinentálnom pohári by mala hráčom pomôcť pri získavaní medzinárodných skúseností, ktoré by sa vrátili práve v Európskej lige.

Rozpočet Slovana v novej sezóne je 51 miliónov korún, novým kapitánom sa už v príprave stal Slavomír Pavličko. Tí diváci, ktorí sa cez prázdniny nedostali k permanentkám, tak ešte môžu urobiť. Permanentka na celú sezónu stojí 1990 korún, lístok na jednotlivé zápasy 50 a 60 korún. Slovan sa v novej sezóne zaraďuje k trom klubom, od ktorých sa čaká útok na titul (okrem neho Košice a Zvolen), do silnejšej štvorky by sa však mal zaradiť aj Trenčín. Puky sú teda vhodené, sezóna v krajine majstrov sveta sa začala.

Páčil sa vám článok?