Petra Vlhová v sezóne 2021/2022 – čo by ste mali vedieť

5.1.2022

Zdroj: Shutterstock

Páčil sa vám článok?

(pr) Po vlaňajšom zisku veľkého krištáľového glóbusu sa Petra Vlhová túži posunúť opäť o kúsok ďalej. Aké sú ciele našej najlepšej lyžiarky pre sezónu 2021/2022? Prečítajte si stručný sumár, zapamätajte si dôležité dátumy a sledujte aktuálne preteky alpských lyžiarok!

Svetový pohár v alpskom lyžovaní – program Petry Vlhovej

V minulej sezóne vyhrala Petra Vlhová celkové poradie svetového pohára, na obhajobu veľkého krištáľového glóbusu sa však nesústredí. Jej prioritou budú tento rok hlavne točivé disciplíny, teda slalom a obrovský slalom, a prípadný zisk malých glóbusov v týchto súťažiach. Z tohto dôvodu by Petra (najmä v prvej polovici sezóny) mala vynechať niekoľko podujatí z kalendára svetového pohára – prioritne tie, kde sa pôjde zjazd či super-G. Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2021/2022 odštartoval 23.10.2021 a potrvá do 20.3.2022.

Zimná olympiáda v Číne

Vrcholom Petrinej sezóny bude bezpochyby olympiáda v Číne, ktorá je na programe od 4. do 20. februára. Vlhovej doterajším olympijským maximom je 5. miesto z alpskej kombinácie z roku 2018. Táto disciplína sa pôjde aj v Pekingu, okrem nej to bude tiež slalom, obrovský slalom, zjazd a super-G. Vlhovú na ZOH v Pekingu čaká náročný itinerár, mala by totiž štartovať v technických aj rýchlostných disciplínach. Jednoznačným cieľom je vylepšenie doterajších výsledkov a zisk cenného kovu. Ak by medailí bolo viac, určite by nikto z Petrinho okolia neprotestoval.

Kde sledovať zjazdové lyžovanie a Petru Vlhovú?

Alpské lyžovanie sa vďaka úspechom Petry Vlhovej teší veľkému diváckemu i mediálnemu záujmu. Preteky svetového pohára vysielajú dve slovenské televízie – RTVS prináša podujatia z Rakúska, Švajčiarska a k tomu ZOH 2022, JOJ Šport dáva zvyšok. K dispozícii sú tiež streamované prenosy v Tipsporte. Ak chcete mať dokonalý prehľad o programe a výsledkoch našej najúspešnejšej lyžiarky, kliknite tu na Vlhová online prenos dnes. Termínová listina je riadne nabitá, preteká sa prakticky každý týždeň.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 
Páčil sa vám článok?