Po pobabranej jari zostáva novému ligovému ročníku týždeň na nápravu

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Od majstrovstiev sveta vo futbale prešiel necelý týždeň a už len pár dní nás delí od prvých zápasov nového ligového ročníka. Pre bratislavský futbal to bude sezóna, v ktorej pôjde trojici Inter, Slovan a Petržalka o nápravu pošramotených mien. Všetky tri totiž skončili pred pár týždňami s čiernymi páskami na rukávoch a ani jednému sa neušla miestenka do pohárovej Európy. Nový ročník najvyššej futbalovej súťaže sa začína už budúcu sobotu - 13. júla.

INTER: Trojicu kormidelníkov Pecze, Brezík, Jakubička čaká roboty ako na kostole. Z mužstva už odišli Kratochvíl, Dzúrik, Czinege, Chrenko, nové pôsobisko si hľadá Gerich, takže nebude ľahké nadviazať na úspechy spred roka-dvoch. Interisti začali prípravu v domácom prostredí, odkiaľ sa presunuli na sústredenie do Švajčiarska. Hlavný kormidelník Karol Pecze mal k dispozícií dvadsaťpäťčlenný káder, z ktorého sa mal vybrať základ do novej sezóny. ,,Počas prípravy sa potrebujeme navzájom zoznámiť, je predčasné hovoriť o nejakých konkrétnych cieľoch,“ potvrdil skúsený tréner a generálny manažér Jozef Barmoš doplnil: ,,Chceme vytvoriť znovu kvalitné mužstvo, ale všetko potrebuje čas. Aj preto bude hlavné zapracovať do mužstva vhodné typy hráčov.“ Žlto-čierni nerátajú s veľkými posilami, okrem vlastných odchovancov z hosťovania prišli navrátilci z Rakúska Schulz a Mráz.

SLOVAN: Ešte počas záveru ligovej sezóny sa zdalo, že trénerská otázka na Tehelnom poli je vyriešená a na lavičke zostane Miroslav Svoboda. Nebol by to však asi Slovan, aby nepripravil prekvapenie. Doslova z hodiny na hodinu sa situácia zmenila a na trénerskú stoličku si sadne Dušan Radolský, ktorý ,,prestúpil“ zo Synotu Staré Město. Ani jeho však nečakali na Bajkalskej ulici žiadne veľké posily. Z hosťovania v Prešove sa vrátil Šlahor, z toho istého oddielu, ale na prestup, prišiel aj brankár Trančík. Slovanisti skúšali zahraničné posily, ale po prvých tréningoch a úvodnom zápase s Olomoucom z nich Dušan Radolský nezmúdrel. Naopak, znovu ožili chýry o Vittekovom prestupe do belgického Gentu, ktorý by mal na Tehelné pole priniesť sumičku okolo 100 miliónov korún...

PETRŽALKA: V tichosti na ihrisku Lamača začal prípravu so svojimi ovečkami nový tréner Artmedie Vladimír Weiss. Aj tu boli prvé tréningy poznačené úvahami o príchodoch a odchodoch, z ktorých najdôležitejšími sa zdali prestupy Benčíka (Grécko?) a Šoltísa. Petržalčania prechádzajúci okolo futbalového stánku si všimli, že po jarnom tichu pokračuje rekonštrukcia štadióna. Kým v zime sa nahlas špekulovalo o tom, kde bude Petržalka hrať jesenné poháre, nevydarená jar ,,dovolila“ vykonať rekonštrukciu bez zbytočných obáv o stratu domáceho prostredia.

Páčil sa vám článok?