Bratislavský futbal klesol, v novej sezóne nebude mať žiadneho zástupcu v pohároch

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Po troch rokoch nadvlády sa naše mesto rozlúčilo s pozíciou lídra slovenského futbalu. Tri tituly (jeden Slovan, dva Inter) zostali len príjemnou spomienkou, nedávno skončený ročník Mars Superligy dal bratislavským klubom nelichotivé vysvedčenie. Ani jeden sa nedokázal prebojovať do európskych pohárov, ani jeden svojou hrou nezaujal, všetky tri skončili súťaž s veľkými rozpakmi a s ešte väčšími otáznikmi - ako ďalej?

INTER: Relatívne najkonsolidovanejšie to v minulej sezóne vyzeralo na Pasienkoch. Tréner Jozef Bubenko sa síce ,,nedožil“ konca sezóny, ale konečné tretie miesto a niekoľko sľubných talentov dávajú určitú záruku, že nový kormidelník Karol Pecze dá žlto-čiernych znovu dohromady. Druhou stranou mince je funkcionárska politika. Interisti síce dostávali základné platy, keď však prišlo na odmeny, hráči dostali pokuty vo výške odmien a bolo po paráde. Nečudo, že v kabíne to vyvolalo vrenie a reakcia nedala na seba dlho čakať. Odchádzajú Kratochvíl, Dzúrik, nového zamestnávateľa si hľadá Czinege, takže ak ešte nedávno prezident František Šulka hovoril o nevyhnutnej obmene kádra, teraz sa jeho slová napĺňajú do bodky.

SLOVAN: Belasí majú za sebou čiernu sezónu. Z pätice trénerov (Dragúň, Prohotský, Svoboda, Švehlík, znovu Svoboda) sa len Miroslavovi Svobodovi podarilo mužstvu vtlačiť aký-taký štýl, lenže ani jeho dôraz na kvalitnú defenzívu nestačil na prienik medzi to lepšie v slovenskej lige. Slovanisti pritom nakupovali pred sezónou, nakupovali ešte aj v zime, no posily, najmä tie z východu, mali problémy dostať sa do zostavy (Petruš, Onofrej, Bednár) a niektorí dokonca sedeli aj na lavičke rezervy (Jurko). Jediným svetlým bodom zostal Vittek, keby nebolo vari najväčšieho talentu slovenského futbalu, Tehelné pole by zažilo ešte horší rok a tribúny by boli ešte prázdnejšie.

PETRŽALKA: Jeseň veľmi dobrá, jar hrozná. Nikto nevie, čo sa počas zimy udialo za starým bratislavským mostom, výsledkom však zostáva katastrofálna odvetná časť, ktorá vyvrcholila dvojnásobnou rezignáciou trénera Dušana Galisa. Ambiciózny klub z pravého brehu Dunaja sa trápil počas celej jari, neprebral sa až do posledného kola a bude zaujímavé sledovať, čo sa tu počas letnej prestávky zmení. Už Dušan Galis avizoval veľkú hráčsku obmenu, ktovie s čím príde jeho nástupca Vladimír Weiss...

Posledné jarné kolá v Bratislave nelákali, diváci ich jednoznačne odsabotovali, čím dali najavo, čo si myslia o Interi, Slovane i Petržalke. Teraz záleží na funkcionároch, aby dali najavo, či vlastne ešte chcú fanúšikov!

Páčil sa vám článok?