VIDEO: Perfektné návody od profíčky: Takto si na workoutových ihriskách zacvičia aj úplní amatéri

20.11.2021
0

Zdroj: FB Zacvič si na Bosákovej

Páčil sa vám článok?

Zrejme ste si všimli, že v Bratislave rastú ako huby po daždi workoutové ihriská. Ide o rôzne cvičebné náradie umiestnené napríklad v parkoch či medzi panelákmi, na ktorom si môžete zacvičiť s vlastnou váhou a ktoré je k dispozícii každému. Mnoho ľudí by túto možnosť aj využilo, no netušia, ako na takomto ihrisku správne cvičiť. Teraz by to už však nemal byť problém, predvedie to totiž reprezentantka Slovenska vo workoute Veronika Greinerová.

"Ak sa chcete dobre cítiť, mať dobrú náladu, zlepšiť si kondičku, prijmite výzvu na workout. Výsledok je zaručený už po prvom dni. Netreba mať žiadny pocit hanby. Každý musel začať prvýkrát. Máme možnosti bezpečne zacvičiť si vonku a nič nás to nestojí, len treba vedieť ako. Nielen muži, ale aj ženy. Veronika je pre nás ukážkovým vzorom, ako prekonať sám seba," hovorí Martin Čambalík, ktorý sa s občianskym združením Poďme na to zaslúžil o vybudovanie workoutového ihriska na Bosákovej v Petržalke. Takýchto ihrísk však nájdete v Bratislave už naozaj dosť.

OZ Poďme na to pripravilo v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom sériu  inštruktážnych videí, ktoré pomôžu každému pri zostavení cvičebného plánu a návode ako správne cvičiť. Nahrali ich pre športovcov, ale ešte viac pre nešportovcov, ktorých by chceli motivovať.  

Odborne vám správne cvičenie na Bosákovej predvedie Veronika Greinerová, ktorej osobný príbeh je taktiež úžasný. Ako tínedžerka bojovala s anorexiou a priznáva, že kedysi sa za seba tak hanbila, že cvičila radšej v pivnici. Dnes môže ostatným slúžiť ako vzor. A aby ste mali istotu, že workoutové ihriská sú naozaj pre každého, teda aj pre vás, ako figurant Veronike poslúžil nešportovec Martin Čambalik, ktorému sa nové cvičenie mimoriadne zapáčilo.

Na Bosákovej by mali čoskoro pri náradí pribudnúť aj QR kódy, aby ste si inštrukcie na každom náradí mohli kedykoľvek popri cvičení pozrieť.

V OZ Poďme na to nahrali šesť inštruktážnych videí.

Prvé video: Rozcvička:

Druhé video: Ťahový tréning

Tretie video: Tréning na nohy

Štvrté video: Tlakový tréning

Piate video: Strečing

Šieste video: Komplexný tréning a celotelové cvičenia

(ms)

Páčil sa vám článok?