Tartan na Interi stojí, takže 11. júna môžu ísť fanúšikovia na Cenu Slovenska

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Kuvičie hlasy o zániku pokračovateľa slávnej tradície mítingu Pravda - Televízia - Slovnaft sa zatiaľ nepotvrdzujú, tartan tiež ešte zatiaľ nikto nerozobral a Bratislava tak ani tento rok nezostane bez pretekov, ktoré síce neohurujú Európu, ale pre našu atletiku sú veľmi dôležité. V poradí už 43. ročník mítingu, tentoraz pod názvom Cena Slovenska Slovak Gold, sa uskutoční v utorok 11. júna na tradičnom mieste - Pasienkoch.

Hlavný program pretekov obsahuje presne tucet disciplín a ako to už býva v posledných rokoch tradíciou, najväčší záujem sa upiera na technické disciplíny. V tomto roku na vrh guľou mužov a disk žien. Na získavanie bodov do seriálu Grand prix je dôležité, že hneď polovica disciplín je zaradená do tohto seriálu, čo zvyšuje prestíž bratislavského mítingu. Ako prezradil riaditeľ mítingu Imrich Ozorák, súťaž guliarov by pokojne mohla mať dvadsať účastníkov, taký veľký záujem sa črtá o príchod do nášho hlavného mesta. Okrem slovenskej jednotky Milana Haboráka sa v čase uzávierky tohto vydania rátalo s príchodom tabuľkovo najlepšieho guliara minulej sezóny Janusa Robbertsa z Juhoafrickej republiky, ktorého osobný rekord sa vyšplhal na 21,97 m, ozdobou pretekov by mohol byť aj niekdajší halový majster sveta Jurij Bilong z Ukrajiny či držiteľ bronzovej medaily z halových ME vo Viedni Rus Čumačenko.

Imrich Ozorák informoval aj o tlačenici v disku žien. Najväčšou favoritkou by mala byť Natalia Sadovová, ruská majsterka sveta z Edmontonu 2001, no vážna súperka rastie v dnes už 41-ročnej Bieloruske Eline Zverevová. Tá sa dostala do historických tabuliek v roku 2002, keď sa ako tridsaťdeväťročná stala nečakanou olympijskou víťazkou. V Bratislave by však nemala byť sama zo Sydney. Organizátori rátajú aj s účasťou držiteľky bronzu z poslednej olympiády - Bielorusky Iriny Jatčenkovej.

O tom, že míting by mal byť v prvom rade príležitosťou pre slovenských atlétov, svedčí aj gesto organizátorov, ktorí sa na poslednú chvíľu rozhodli zmeniť program. Urobili tak kvôli našej majsterke Európy Lucii Klocovej, ktorá chce v Bratislave splniť limit na nadchádzajúce majstrovstvá sveta na 800 m. Pôvodnú vzdialenosť (1500 m) tak funkcionári nahradili osemstovkou...

Pre tých, ktorí si chcú v predstihu zabezpečiť čas, hlavný program sa začína o 18. h (tento rok kolízia s futbalom nehrozí), už v predprograme si však prídu na svoje priaznvci mladej atletiky (15.30 h).

Páčil sa vám článok?