Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zdolali v 2. kole ligy oslabený AS Trenčín 2:0

31.7.2021

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Futbalisti majstrovského ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotnom domácom stretnutí 2. kola Fortuna ligy nad AS Trenčín 2:0. Po dlhej odmlke spôsobenej pandémiou koronavírusu mohli prísť do hľadiska aj diváci vo väčšom počte než 500 a napokon sa ich na tribúnach Tehelného poľa zišlo 2889.

Slovan vyrukoval v základnej zostave aj s Križanom, ktorého prestup práve z Trenčína dotiahol len tento týždeň. Nový stopér domácich sa ocitol v prvej výraznejšej príležitosti zápasu, po centri Hrnčára z priameho kopu sa mu však v šestnástke ani na dva razy nepodarilo zakončiť. "Belasí" boli častejšie na súperovej polovici, ale nešlo im vypracovať si vyložené šance a úvodu stretnutia celkovo chýbala väčšia iskra. Rozhýbať priebeh sa snažil Weiss, po jeho prihrávke sa v pokutovom území uvoľnil Čavrič, no vystrelil nedôrazne a iba do miest, kde stál pripravený trenčiansky brankár Kukučka. Takmer po polhodine hry síce rozvlnil sieť Hrnčár, jeho zásah po dlhom preskúmavaní VAR-om neplatil pre ofsajd. Trenčania pohrozili ojedinelým zábleskom, po autovom vhadzovaní a centri netrafil bránku Azango. Vzápätí mal na opačnom konci veľkú možnosť Strelec, ktorý tesne neusmernil prudkú prihrávku Hrnčára do priestoru troch žrdí.

Domáci chceli prelomiť bezgólový stav a už cez polčas poslali na ihrisko dvoch čerstvých futbalistov, Pauschek a Ratao vystriedali Medveděva s Čavričom. Prvú šancu po zmene strán však mali hostia, po Maduovom centri nehlavičkoval presne Ibrahim. Následne sa ku strele dostal Kadák, ktorého pokus zneškodnil Šulla. Trenčania boli v druhom dejstve iniciatívnejší, v 51. minúte vypálil z druhej vlny Yem a iba tesne minul bránku Slovana. Onedlho sa zopakovala situácia z prvého polčasu, Strelec skóroval, lenže o gólovú radosť ho obral ofsajdový verdikt arbitrov. Lavrinčík oslabil Trenčín v 56. minúte, keď za faul videl druhú žltú a červenú kartu. "Belasí" to mohli okamžite využiť, prihrávka z pravého krídla prešla krížom cez šestnástku, našiel si ju Weiss a jeho strelu tečoval Yem. Tentoraz však rozhodol VAR v prospech domácich, posúdil, že Yem zahral pri obrannom zákroku rukou a namiesto rohu sa kopala jedenástka, ktorú suverénne premenil Weiss. Potom sa už zápas zlomil, Rabiu adresoval prihrávku nabiehajúcemu Zmrhalovi a ten prekonal Kukučku - 2:0. Bratislavčania mohli rýchlo viesť aj o tri góly, Lichý našiel v šestnástke Weissa, ktorému nesadlo zakončenie z prvej. Po rýchlom brejku nezužitkovali prízemný center Čavriča z ľavej strany Henty ani Ratao, no Slovan to až tak nemuselo mrzieť. V závere nepripustil zdramatizovanie duelu, strelu striedajúceho Ikobu zlikvidoval Šulla.

 ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín 2:0 (0:0)
 Góly: 61. Weiss ml. (z 11 m), 67. Zmrhal. ŽK: Rabiu, Križan, Pauschek - Lavrinčík, Ibrahim, Yem, ČK: 56. Lavrinčík (Trenčín) po 2. ŽK. Rozhodovali: Gemzický – Poláček, Jekkel, 2889 divákov.

Slovan: Šulla - Medveděv (46. Pauschek), Abena, Križan, Zmrhal - Lichý, Rabiu - Hrnčár (64. Henty), Weiss ml. (71. De Marco), Čavrič (46. Ratao) - Strelec (87. Kankava)

Trenčín: Kukučka – Yem, Pires, Madu, Pirinen – Zubairu (88. Šulek) – Lavrinčík, Kadák – Azango (88. Ghali), Ibrahim (83. Ikoba), Tučný (76. Gaži)

Hlasy po zápase:

Tréner Vladimír Weiss st. absentoval na lavičke ŠK Slovan Bratislava v sobotnom domácom stretnutí 2. kola futbalovej Fortuna ligy s AS Trenčín (2:0) zo zdravotných dôvodov. Na pozápasovej tlačovej konferencii o tom informoval jeho asistent Boris Kitka, ktorý ho zastúpil. Podľa slov Kitku mal Weiss st. zdravotné ťažkosti vrátane vysokých teplôt po návrate zo Švajčiarska. V tíme chceli pred zápasom na Gibraltáre zabrániť prípadnému šíreniu, ak by išlo o vírusové ochorenie, preto hlavný kouč neprišiel do kolektívu rovnako ako stredopoliar Joeri de Kamps.

Boris Kitka, asistent trénera Slovana: "Môžeme byť spokojní s víťazstvom, získalo sme to, čo sme chceli. Naša hra však nebola úplne optimálna. Prvý polčas nebol zlý, potom sme boli pasívni. Vedeli sme, že Trenčín bude silný na lopte. V defenzívnej fáze sme boli veľmi málo pohybliví, nedokázali sme ich dostať pod tlak. Zápas určite ovplyvnilo vylúčenie, po ktorom sme sa dostali do vedenia. Po vylúčení mi chýbal z našej strany väčší hlad. Z tohto pohľadu to bolo do ofenzívy málo, aj diváci by si priali, aby sme strelili viac gólov súperovi, ktorý hral o jedného menej."

Peter Hlinka, tréner Trenčína: "Myslím si, že moje mužstvo podalo veľmi solídny výkon. Prehrali sme síce 0:2, ale ukázali sme, že naše mechanizmy začínajú fungovať. Proti favoritovi ligy sme ukázali ofenzívnu kvalitu. Zápas ovplyvnili vylúčenie a pokutový kop, aj v početnej nevýhode sme mali akcie, ktoré sme nedotiahli do úspešného konca. Najväčšia škoda bola, že sme nezužitkovali kvalitné akcie, začiatok druhého polčasu bol v našej réžii, žiaľ, finálna fáza nebola optimálna. V závere sme sa snažili vyťažiť maximum, súper si to už ukočíroval."

(TASR)

Páčil sa vám článok?