FOTO: Na beh lesmi sa vydalo vyše 700 účastníkov - preteky mali aj charitatívne posolstvo

20.6.2021

Zdroj: behajlesmi.sk

Páčil sa vám článok?

Premiéra ako hrom, aj napriek tomu, že bola obloha azúrovo modrá. Bez mrakov a v tropickom teple prebehli historicky prvé preteky série Behaj lesmi na Slovensku. Účastníci prebehli bratislavským hradom Devín až do hlbokých lesov Devínskej Kobyly.

Najskôr si pre svoju medailu dobehli najmenší bežci z radov detí v detských pretekoch Dr.Max. Tí využili prijateľných teplôt a trate vedúcej v tieni hradných skál.

Zdroj: behajlesmi.sk

Dopoludňajších vrcholom programu boli charitatívne preteky VoltaRUN. Finančný výťažok zo štartovného aj za každý ubehnutý kilometer za necelú stovku účastníkov pomôže zrakovo postihnutej budúcej gymnazistke Viktorke. Ani ona s rodinou nechýbala na štartovej čiare a svojím výkonom prispela.

Zapojenie Nadácie Markíza, ktorá príbeh spoločne so Slovenským paraolympijským zväzom vybrala, je ďalším dôvodom, prečo sa k pretekom a ich charitatívnej myšlienke pridať. Pre každý z troch pretekov tohtoročnej série Behaj lesmi je vybraná jedna rodina, ktorá sa v rámci pretekov bude podporovať.

Zdroj: behajlesmi.sk

Tá Viktorkina dostala po pretekoch šek VoltaRUN vo výške 2 050 eur. Táto suma však ešte nie je finálna, pridajú sa k nej ďalšie možnosti prispievania nad rámec registrácie.

Zdroj: behajlesmi.sk

Pretekať sa začalo v pravé poludnie. Najskôr na trasu vybehli bežci na 20 kilometrov, ktorým v ruke nechýbal špeciálny pohárik Speedcup, ktorý aj vďaka zapojeniu hlavného partnera spoločnosti Dr.Max, eliminuje v zázemí plasty.

Zdroj: behajlesmi.sk

Víťazom sa stal s časom 1:28:51 hodiny Matej Páleník, medzi ženami potom uspela Soňa Struhárová za 1:43:38 hodiny. Kratšiu vzdialenosť, ktorá účastníkov tiež zaviedla po náročnom stúpaní cez hrad Devín do lesov Devínskej Kobyly, vyhral Martin Juran za 48:15 minúty. Ako prvá žena potom do cieľa dorazila Martina Mikulcová za 57:27 minúty.

Zdroj: behajlesmi.sk

Premiéra obľúbenej prírodnej série Behaj lesmi má tak za sebou po Českej republike úspešnú bežeckú premiéru tiež na Slovensku. V blízkej dobe bude pokračovať dvoma pretekmi v Česku a nasledovať bude Behaj lesmi Veľká Fatra 17. júla. Lov štartovných čísel beží na webe sportid.online.

(ts)

Páčil sa vám článok?