FOTO: V Devínskej Novej Vsi otvorili novú workoutovú zónu pre verejnosť.

17.6.2021

Zdroj: blackapple

Páčil sa vám článok?

CTP - európsky líder priemyselných nehnuteľností, otvára v spolupráci so samosprávou a komunitou občanov novú workoutovú zónu v Devínskej Novej Vsi. Workoutová zóna vznikla v rámci dlhodobého konceptu Dobrý sused, prostredníctvom ktorého CTP podporuje spoločensky zodpovedné správanie v lokalitách, kde prevádzkuje svoje parky.

Workout cvičisko vzniklo na Opletalovej ulici v Devínskej Novej Vsi, priamo v areáli CTParku, v tesnej blízkosti obytnej zóny. Slúžiť má verejnosti a blízkej komunite obyvateľov bez obmedzení. Na jeho správe sa bude podieľať CTPark Bratislava, ktorý bude zabezpečovať pravidelnú údržbu, starostlivosť o všetky interné súčasti a zeleň. „Som veľmi rád, že do Devínskej Novej Vsi pribudla nová workoutová zóna. Po tak náročnom období, ktoré nám priniesol posledný rok, som túto iniciatívu podporil už pri jej prvotnej myšlienke. Myslím si, že môžem v mene všetkých Devínskonovovešťanov poďakovať za nový priestor, kde môžeme zmysluplne tráviť náš voľný čas," hovorí Dárius Krajčír, starosta Devínskej Novej Vsi.

CTP v rámci svojho portfólia buduje parky s akcentom na životné prostredie a prírodu. V súlade s konceptom ´Dobrý sused´ tvorí prostredie, kde sa darí nielen podnikaniu, ale aj širšiemu okoliu. V mestách, v ktorých pôsobí, prináša benefity v podobe verejnoprospešných projektov a aktivít. Aj týmto spôsobom chce zlepšovať kvalitu komunitného života. „Sme veľmi radi, že spoločnosť CTP zrealizovala diskutovaný zámer workoutovej zóny, kde budú mať možnosť tráviť čas obyvatelia tejto lokality, a oceňujeme zámer investora harmonizovať industriálne prostredie s rezidenčným prostredím. Vážime si, že sa CTP usiluje o dobré susedské vzťahy s obyvateľmi a veríme, že v budúcnosti budú realizované aj ďalšie projekty," hovorí Igor Maruščák, predseda OZ Devínsky Dvor.

Zdroj: blackapple

​Workout zónu tvorí multifunkčná tréningová konštrukcia so špeciálnou dopadovou plochou. V rámci cvičiska sa nachádzajú aj lavičky, či voľné zelené plochy, ktoré môže verejnosť využiť na oddych alebo na ďalšie skupinové cvičenia a tréningy. „Vždy nás teší, keď sa nám podarí zrealizovať nový projekt, ktorý prináša do lokality benefit či už v podobe zelene alebo miest určených na aktívny oddych. Dlhodobo vo všetkých krajinách, v ktorých pôsobíme, razíme filozofiu, že život nekončí za oknom fabriky či kancelárie. Snažíme sa vytvárať prostredie, kde sa budú ľudia vracať nielen kvôli práci, ale aj kvôli oddychu a dobrému pocitu,“ hovorí Stanislav Pagáč, regionálny riaditeľ CTP Invest na Slovensku.

Zdroj: blackapple

Na Slovensku je workout zóna v Devínskej Novej Vsi pilotným projektom, avšak už v tejto dobe prebiehajú rokovania o tejto iniciatíve aj s ďalšími mestskými časťami Bratislavy a mestami na Slovensku, kde CTP pôsobí.​

(ts)

Páčil sa vám článok?