Turnaj Tatra banka Open 2001 pôvodne bez Slováka, ale s výrazne nižším vstupným

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Olympijský víťaz z Barcelony Mark Rosset zo Švajčiarska je spolu s finalistom Wimbledonu 1997 a finalistom US Open 1993 Francúzom Piolinom najväčšou hviezdou 2. ročníka challengerovho turnaja ATP Tatra banka Open, ktorý sa uskutoční od 3. do 11. novembra. Jeho dejiskom je už tradične kongresová hala C bratislavskej Incheby a dotácia sa vyšplhala na 100 000 dolárov.

Okrem oboch spomínaných tenistov sa pri Dunaji predstavia ďalší zaujímaví hráči - medzi nimi napríklad obhajca trofeje Talian Sanguinetti a Rus Lužnyj, ktorý sa v súčasnom rebríčku pohybuje okolo 60. miesta, čo je najvyššie zo všetkých prihlásených. Keďže Dominik Hrbatý sa v termíne turnaja rozhodol dovolenkovať, slovenský tenis, ktorý momentálne nedisponuje hráčmi automaticky zaradenými do hlavnej súťaže, bude v kvalifikácii zastupovať štvorica Kučera, Borgula, Beck a Švarc. Kvarteto sa tam dostalo vďaka voľným kartám, ale ich počet sa mohol v priebehu tohto týždňa zvýšiť. Medzinárodný sekretár Slovenského tenisového zväzu a zástupca turnaja Ľubomír Páleník navyše veril, že priamo do hlavnej súťaže sa dostane Kučera, ktorý bol pripravený ako druhý náhradník, ,,pričom nasledujúcim kandidátom na voľnú kartu by zostal Krošlák,“ dodal Páleník.

,,Štrnásť prihlásených hráčov je v prvej stovke, čo berieme ako záruku kvalitného tenisu,“ dodal ďalej Ľubomír Páleník. Oproti minulému roku prešiel turnaj kozmetickou zmenou. Z jeho názvu vypadlo označenie ,,Slovak“. ,,Dôvod bol čisto praktický, v médiách sa kvôli dlhému názvu často zabúdalo na označenie hlavného sponzora. Tatra banka so zmenou súhlasila, dohodli sme sa aj na ďalšej spolupráci a pre budúce ročníky by sme chceli pouvažovať o zvýšení dotácie,“ vysvetlil Ľubomír Páleník.

Turnaj sa začína v sobotu 3. novembra. Okrem dvojhier je na programe aj štvorhra, kde sa predstaví šestnásť párov. Hlavná súťaž sa ,,rozbehne“ v pondelok 5. novembra, finále odohrajú v nedeľu 11. novembra o 15. h. Pre víťaza turnaja je pripravených 14 400 dolárov a 80 bodov do Entry rebríčka ATP, neúspešnejší z finále si odnesie 8000 dolárov a 56 bodov. Vstupné na prvých päť dní - od pondelka do piatku - je 30 korún, čiže o 20 korún menej ako vlani, semifinálové a finálové lístky vyjdú na 50 korún, pričom pred rokom to bolo 150!

Na osvieženie pamäti - víťazom 1. ročníka sa stal spomínaný Sanguinetti, ktorý vo finále zdolal Nemca Schüttlera 7:5, 6:1. Najlepší slovenský zástupca Ján Krošlák skončil v semifinále na Nemcovej rakete.

Páčil sa vám článok?