Bratislavskí policajti majú majstra Európy

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Po rokoch suverénneho kraľovania volejbalistov ČH, či neskôr VKP Bratislava prišiel pred dvomi rokmi zlom a výrazne omladené družstvo policajtov stratilo pod domácimi sieťami výsadné postavenie. Súčasná situácia však naznačuje, že priaznivci VKP sa môžu tešiť na príjemnejšie obdobie.

Prezident Eduard Hronský na tlačovej besede pred začiatkom sezóny to potvrdil: „Myslím si, že tohtoročná sezóna bude lepšia ako vlaňajšia.“ Potvrdením jeho slov by malo byť aj angažovanie tridsaťštyriročného Michala Palinka, českého reprezentanta, ktorému sa darí nielen v hale, ale aj v plážovom volejbale. Zúčastnil sa na dvoch olympiádach (Atlanta i Sydney) a je dokonca majstrom Európy v tomto športe.

Napriek posilneniu kádru si však tréner a manžér v jednej osobe Ivan Husár nemyslí, že všetko pôjde bez problémov: „Pre mladý káder budú asi charakteristické nevyrovnané výkony. Môže sa stať, že zvíťazime nad favoritom, no o deň neskôr podľahneme outsiderovi.“ Bratislavčania budú hrať aj v Interlige, kde sa stretnú s maďarským Kaposvárom (v prvom stretnutí na jeho palubovke prehrali 2:3) a s rakúskym Hot Volley Viedeň. Funkcionári VKP veria, že dvojročné „prázdniny“ sa skončili a ako povedal Ivan Husár: ,,Nebude trvať dlho a vrátime sa na svoje miesto na vrchole slovenského volejbalu!“

Páčil sa vám článok?